2022. aug. 16. keddÁbrahám

Hoppá! A madridi bíróság az UEFA ellen döntött a Szuperliga-ügyben

 utolsó frissítés: 10:26 GMT +2, 2021. július 02.

Amint arról már tájékoztattuk kedves olvasóinkat, áprilisban 12 európai klub úgy döntött, hogy megalakítja a Szuperligát. Az új formátum hatalmas felháborodást váltott ki úgy a szurkolókból, mint a hatalmát és pénzét féltő Európai Labdarúgó-szövetségből (UEFA).

Politikai nyomásgyakorlással néhány nap után az UEFA elöljárói rábírtak ugyan kilenc alapítót arra, hogy visszavonulót fújjon, a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus azonban nem volt hajlandó kilépni. A Lelátón részletesen elemeztük a történteket, az UEFA pedig minden eszközzel nekiment az alapító kluboknak 100 millió eurós bírságokat és Bajnokok Ligájából való kizárást is kilátásba helyezve.

A madridi kereskedelmi bíróság csütörtökön úgy döntött, hogy az UEFA nem tehet semmit a Szuperliga ellen. Nem büntetheti a klubokat pénzbírsággal, nem zárhatja ki őket semmilyen eseményből, sőt még a fegyelmi eljárást is fel kell függesztenie. A madridi bíróság ezzel gyakorlatilag megsemmisítette az UEFA alkupozícióját, hiszen immár nyilvánvaló, hogy az európai szövetség kezében kevés, a klubok megzabolázására alkalmas eszköz van.

A történet folytatásáról természetesen tájákoztatjuk olvasóinkat.

Borítókép: UEFA Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek