2024. március 29. péntekAuguszta

Több mint 600 sportoló küzd meg Marosvásárhelyen a Duatlon EB-n!

 utolsó frissítés: 16:36 GMT +2, 2021. július 01.

Több mint hatszáz versenyzővel rendezi meg Marosvásárhely a 2021-es Duatlon Európa-bajnokságot. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és Péter Ferenc fontos információkat osztott meg a június 30-a és július 4-e között megrendezett sorozatról.

Mindkét szervező megköszönte az Európai Triatlon-szövetség elnökének, Renato Bertrandinak a részvételt. Az olasz elöljáró beszédében kiemelte, hogy a vásárhelyi szervezés nagyon gyorsan fejlődik, amire a város és a régió is büszke lehet. Marosvásárhely amely 2019-ben is hasonló nívójú tornát rendezett, komoly kreativitást mutat a problémák megoldása terén, és emiatt lassan-lassan arról beszélhetünk, hogy a sportág egyik fővárosává válik.

Soós Zoltán arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy a koronavírus-járvány érezhető hatása ellenére rengeteg küldöldi regisztrált a versenyre, míg Péter Ferenc azt emelte ki, hogy rendkívül fontos újítás, hogy a sportolók idén a Transilvania Motor Ring pályáján versenyeznek, ami fontos infrastrukturális fejlődést jelent.

Az EB-n mindekire gondoltak a szervezők, kadét-, para-, és természetesen felnőttversenyt is szerveznek, a rendezvény részletes programja ITT érhető el.

Borítókép: Transylvania 2021 Duathlon Standard&Duathlon Sprint European Championships - Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek