2021. július 30. péntekJudit

EB B-csoport: Finn thriller, az EB legostobább hibája és dán katarzis

 utolsó frissítés: 09:40 GMT +2, 2021. június 22.

Nagyon izgalmasan alakultak a B-csoport küzdelmei hétfő este. Az egyazon időpontban játszott mérkőzések elején még teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése, a legnehezebb dolga Finnországnak volt, akinek Belgium ellen kellett volna pontot szereznie a négy ponthoz és a szinte biztos továbbjutáshoz, míg Dániának mindenképp győznie kellett Oroszország ellen, ha szeretett volna a legjobb tizenhatba kerülni. Utóbbi összecsapás egyébként megható képsorokkal kezdődött, a csapatok mezeinek felvonulásán a hazaiak stábja Eriksen 10-es mezét forgatta körben a stadionban.

A Koppenhágában rendezett dán – orosz összecsapás elején a vendégek voltak jobbak, Hjulmadn csapata azonban Damsgaard egészen remekbeszabott találatának köszönhetően 1-0-s vezetést szereztek szünetig. A második játékrészben Zobnyin abszolút röhejes hazaadása után Poulsen megduplázta a dán előnyt, ez azonban még nem volt elég a biztos továbbjutáshoz hiszen a finnek hősiesen tartották a 0-0-t Belgium ellen, ráadaásul Dánia három pontja mellett csak +0-s gólarányt tudott felmutatni.

Hat perc múlva összedőlni látszott a világ, egyrészt a belgák vezető találatát elvette a VAR, másrészt Dzjuba tizenegyesével szépített Oroszország. Hogy a végén mégis a dánok örülhettek az a pazar lövéssel előnyt növelő Christensennek és a nagyot focizó és gólt szerző Maehlének köszönhető, na meg a belgáknak, akik Hradecky öngóljával vezetést szereztek, majd Lukaku góljával 2-0-ra legyőzték Finnországot.

Dánia a csoport második helyén jutott tovább, és már az ellenfele is megvan az egyenes kieséses szakaszra, Poulsenék Wales ellen lépnek pályára június 26-án Amsterdamban. Belgium ellenfele biztosan csoportharmadik lesz, amely az A-, az E-, vagy a halálcsoportnak is nevezett F-csoportból fog kikerülni.

Borítókép: UEFA EURO 2020 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek