2021. szeptember 19. vasárnapVilhelmina

Ötvenméteres csodagóllal kínozta Csehország Skóciát

 utolsó frissítés: 19:31 GMT +2, 2021. június 14.

Nem várt senki sokat az unalmasan hangzó Skócia – Csehország találkozótól az Európa-bajnokság negyedik játéknapján, ehhez képest a glasgow-i Hampden Parkban rendezett meccs szórakoztatási faktora a holland-ukrán összecsapással vetekedett.

Az első félidőt Skócia kezdte sokkal jobban, a cseheknek idő kellett ahhoz, hogy felnőjenek a feladathoz. Bár a találkozón nagyon kemény belépők határolták a komoly durvaságokat, azért láthattunk néhány szép megmozdulást is. A meccs első találatát Schick szerezte a 43. percben, Coufal passzából, így a szünetre 1-0-s vendégvezetéssel vonultak a csapatok.


A második félidő egészen elképesztő és valószínűtlenül nagy góllal indult, Patrick Schick 52 méterről lőtt hihetetlen ívű labdája csúnyán megverte Marshall kapust. A skótok főként a liverpooli Andy Robertson oldalán támadtak, betalálniuk azonban nem sikerült, köszönhetően az egészen pocsék napot kifogó, QPR-es Lyndon Dykesnak. A 25 éves játékos messze a mezőny, sőt az Európa-bajnokság eddigi legrosszabb teljesítményét tette az asztalra, bravúrosan váltogatva a pocsék döntéseket a rettenetes technikai megoldásokkal. A 79. perces lecserélése után több helyzete volt Skóciának, gólt viszont a hátralevő 14 percben nem tudtak szerezni.

Mindent egybevéve megérdemelt győzelmet aratott Csehország, amely így a D-csoport élére ugrott.

Borítókép: UEFA EURO 2020 Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek