2021. június 25. péntekVilmos

Marco Rossi: Szoboszlai és Kalmár nagyon fog hiányozni

 utolsó frissítés: 15:50 GMT +2, 2021. június 04.

Marco Rossi és Lang Ádám tartott sajtótájékoztatót a magyar válogatott pénteki, Ciprus elleni felkészülési meccse előtt.

Lang Ádám aki a ciprusi Omoniában edződik elmondta, hogy a szigetország labdarúgása nincs sokkal lemaradva, minőségi, fizikális labdarúgásra kell számítani tőlük, amelyre nagy futómennyiség jellemző. Az ellenfél válogatottja keményen védekezik, és a gyorsaság miatt kevés időt tölt a tranzícióval, így a magyar válogatott játékosainak „nem lehet elkalandozni semerre” a találkozón.

Az már korábban kiderült, hogy Gazdag Dániel és Nagy Ádám nem lép pályára, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint azonban nincs ok aggodalmora egyikük EB-szereplése sem forog veszélyben.

A válogatott trénere azt is elmondta, hogy bár az elképzelései megvannak, úgy a pénteki meccsen, mint a keddi, Írország elleni összecsapáson tesztelni fogja őket, és ha szükségét érzi, akkor változtatni fog rajtuk. Érthető módon a válogatott EB-n várható játékáról nem akart sokat elárulni.

Rossi az EB-ről lemaradó Szoboszlai és Kalmár hiányáról a következőket mondta:

„Nyilvánvaló, hogy Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt is nagyon hiányzik, és a labdarúgás nem amerikai futball, hogy beküldünk valakit egy szögletre vagy egy szabadrúgásra, és utána megköszönjük a szolgálatait. Szoboszlai, az Szoboszlai. Őt pótolni nem egyszerű, de megvannak a megoldási javaslataink.” (NSO)

A magyar válogatott Ciprus elleni meccsére június 4-én, pénteken este 21:00 órakor kezdődik.

Borítókép: MLSZ, Magyar Labdarúgó Szövetség

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek