2024. március 29. péntekAuguszta

A Medgyes hosszabbításban szerzett góllal tett nagy lépést a bentmaradás felé!

 utolsó frissítés: 16:16 GMT +2, 2021. május 08.

A Liga1 alsóházi rájátszásának hetedik fordulójában a Medgyes nagy lépést tett a bentmaradás felé, miután hazai pályán le tudta győzni az Astra csapatát.

A medgyesi stadion nem túl jó minőségű gyepén (nem csoda, hogy rossz, hiszen a Hermannstadt is itt játssza hazai mérkőzéseit) kiegyenlített, komoly helyzet nélküli első félidőt láthattunk. Az első negyvenöt perc legfontosabb eseménye Crepulja kiállítása volt. A bosnyák középpályás vaddisznóként közlekedett a pályán, 40 pályán töltött perce során négy faultot és számos sportszerűtlen, de le nem fújt szerelést láthattunk tőle.

A második játékrészben felpörögtek az események, a Medgyes nekiment az emberhátrányban futballozó vendégeknek és az első negyedóra végén, Horșia révén megszerezte a vezetést.

Az Astra, vesztenivalója nem lévén, 10 emberrel is tepert az egyenlítésért, de csak az utolsó 15 percbenvált igazán veszélyessé. A 77. percben Răduț alattomos gurítását Pleșca szögletre tolta. A 83. percben kapufáig jutott a gyurgyevói csapat, egy szöglet után Găman fejelt veszélyesen. A 89. percben megtört a jég, kiegyenlített Neagoe csapata, Montini Bruno átadása után fejelt Pleșca kapujába. A Medgyes ezzel nagyon fontos két ponttól esett volna el, ha Morar a 91. percben nem szerezte volna meg a hazaiak második gólját és ezzel a győzelmet is.

A Medgyes a győzelemmel a PlayOut 3. helyére jött fel, 29 pontja egyúttal azt is jelenti, hogy kisebb csoda kellene a kieséséhez. A Jászvásár (17 pont) már nem érheti utol, a Hermannstadt (20 pont) is csak akkor, ha mindent nyer, miközben a Medgyes mindent veszít. Egy pocsék forma és a többi meccs kedvezőtlen eredménye elméletben ugyan visszavetheti a Medgyest az osztályozós helyekre, azonban figyelembe véve a Liga1 és Liga2 közötti hatalmas szintkülönbséget, egy kétmeccses osztályozó egy másodosztályú csapattal aligha okozna problémát bármelyik Liga1-es csapatnak.

Liga1, alsóházi rájátszás, 7. forduló

Gaz Metan – Astra 2-1 (0-0)

GAZ METAN: Pleșca - Baco, Larie, Trif - Butean, G. Moura, Alceus, Deaconu, Velisar - Costea, Valente
Cserepad: Buzbuchi, Chamed, Horșia, F. Junior, Morar, Pambou, R. Romeo, Yuri, Ze Manuel
Edző: Mihai Teja

ASTRA: Popa - D. Bruno, Graovac, Jovanovic, Lamanje - Raspopovic, Crepulja, Boe-Kane - Stahl, Krpic, Răduț
Cserepad: Bolboașă, Balaure, Canadjija, Găman, V. Ghoerghe, Merloi, Montini, Sousa, G. Șerban
Edző: Eugen Neagoe

gólszerző: Horșia (60.), Morar (90.+1.) ill. Montini (89.)

Borítókép: illusztráció, a FCSB elleni meccsen készül, forrás: Gaz Metan Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek