2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Liga1: Fontos meccsen játszott rosszul az OSK

 utolsó frissítés: 19:46 GMT +2, 2021. május 01.

Zsinórban két győzelem után a Sepsi a Botoșani csapatához látogatott. Igazi „hatpontos” küzdelmet láthattunk, hiszen a moldvai csapat az OSK legnagyobb riválisa a negyedik helyért folytatott harcban.

A szentgyörgyi meccsterveket fenekestől felforgatta, hogy a vendégek Ongenda révén már az első helyzetüket belőtték, a 15. percben Niczuly kapott egy gólt a rövid felsőre. A francia játékos lövése kétségtelenül tökéletes kivitelezésű volt, de onnan azért egy felsőházi csapatnak nem illik gólt kapni a rövidsarokra. A Sepsi próbálkozott becsülettel, a 30. percben Safranko fejelhetett közelről és üresen, Pap azonban parádés reflexmozdulattal védett.

A második játékrészt nagy elánnal kezdték a zöldmezesek, betalálni azonban a Botoșaninak sikerült, Fili simán megverte a védekezésben nem sokat mutató Florin Ștefant, majd laposan gurított Niczuly mellett a kapuba. A találatot komoly védelmi hibák előzték meg, a Sepsi bal oldala ezen a meccsen rendkívül sebezhető volt. A Sepsi szinte azonnal szépített, Achachbar próbálkozását Patache lőtte a saját kapujába. A zöldmezesek több helyzetet is kidolgoztak a hátralevő időben, de sem Safranko, sem Achachbar, sem a szenzációsan futballozó Petrila nem tudott a kapuba találni.

Mindent egybevéve a Sepsi a nagy védelmi hibák miatt nem érdemelt pontot, a védelem gyengesége ezen a meccsen nagyon megbüntette a csapatot. Katasztrófa ugyanakkor nem történt, a Sepsi továbbra is negyedik, az ötről két pontosra apadt előny azonban kevés lehet a végelszámolásnál, ha az elkövetkező meccseken is így védekezik a Grozavu-csapat. Az odavágók sora véget ért, a jövő fordulótól a visszavágók jönnek, ahol ha a Sepsi le tudja győzni szombati ellenfelét (nem is olyan régen ez idegenben sikerült), akkor negyedik helyet ünnepelhet.

A következő találkozót május 5-én játsszák Fülöpék, mégpedig a Craiova ellen.

Liga1, felsőházi rájátszás, 5. forduló

Fc. Botoșani – Sepsi OSK 2-1 (1-0)

FC BOTOȘANI: Pap - Braun, Chindriș, Meleke, Țigănașu - Papa, Rodriguez, Florescu - Patache, Caia, Ongenda
Cserepad: Hankic - Askovski, Camara, Fili, Keyta, Racovițan, Roman, Șeroni, Tîrcoveanu
Edző: Marius Croitoru

SEPSI: Niczuly - Csiszér, Bouhenna, Mitrea, Păun - Kovács, Vașvari, Ștefan - Golofca, Safranko, Nouvier
Cserepad: Fernandez - Achahbar, Aganovic, Dumiter, Fofana, Ninaj, Petrila, Purece, Ștefănescu
Edző: Leo Grozavu

gólszerzők: Ongenda (15.), Fili (49.), Patache (öngól, 54.)

Borítókép: illusztráció, a Sepsi - Viitorul meccsen készült, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek