2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Már nem csak a Leicester, hanem hat topligás csapat érdeklődik Szalai Attila iránt!

 utolsó frissítés: 15:32 GMT +2, 2021. április 29.

A hónap elején napvilágott láttak az első klubváltásról szóló találgatások a Fenerbahce kitűnően teljesítő védőjével, Szalai Attilával kapcsolatban. Bár április elsején közöltük a Leicester érdeklődéséről anyagot, nem viccnek szántuk (aznap a Becali-Ferencvárossal kivántunk olvasóinknak örömteli április elsejét).

Amit akkor enyhén szekptikusan kezeltünk, szépen lassan egyre több értelmet nyer, hiszen Szalai Attilával kapcsolatban túl sok híresztelés lát napvilágot ahhoz, hogy semmi ne legyen igaz belőle, ráadásul tekintélyes mennyiségű külföldi sportoldal is foglalkozik a 23 éves magyar védő teljesítményével és várható eligazolásával.

A teljesítményre nem lehet panasz, Szalai ebben a szezonban az Apollonban és a Fenerbahcéban összesen 36 meccsen lépett pályára (2950 percet töltve a gyepen), ezalatt, a kitűnő védőmunkája mellett, hat gólt és három gólpasszt is jegyez, ami egy védőtől igen-igen emberes teljesítmény. 

Posted by Fenerbahçe on Sunday, April 25, 2021

A török sajtó szerint eddig hatra tehető azoknak a topligás csapatoknak a száma, akik megvennék a tehetséges magyar játékjogát, négy kérő lehet Angliából, a West Ham, a Leicester, a Newcastle és az Aston Villa, kettő pedig Olaszországból, mégpedig a Napoli és a Lazio. Más források szerint a spanyol Sevilla is a kérők közt lehet.

A tekintélyes goal.com törökországi oldala valamint a Sevillát megszellőztető sporx.com is foglalkozik a kérdéssel, a hírek szerint a Fenerbahce 25 millió fontban (más forrás 27 millió eurót említ) határozta meg a kivásárlási árat. Ez klubrekordot és hatalmas profitot jelentene a SüperLig 3. helyén álló klubnak, hiszen a magyar védőt 1.8 millió fontnak megfelelő euróért vették télen a ciprusi Apollon csapatától. A legdrágább játékos akitől eddig megvált a török sztárcsapat Elvir Bajic volt, érte 21 milliót fizetett a Real Madrid még 1999-ben.

Ha a transzfer megvalósul, akkor Szalai el fogja venni Szoboszlaitól a „minden idők legdrágább magyarja” képzeletbeli címet, bár kérdés, hogy meddig, hiszen Dominik kenyéradója, az RB Leipzig éppen csütörtökön jelentette be, hogy Jesse Marsch személyében leigazolta a Szoboszlait sztárrá fejlesztő edzőt.

Borítókép: Fenerbahce Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek