2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Sigurjonsson három perc alatt megnyerte, ismét első a CFR!

 utolsó frissítés: 21:02 GMT +2, 2021. április 28.

A Liga1 4. fordulójában a CFR ismét az első hely felé kacsingatott, hiszen amennyiben Iordănescu csapata nyerni tud, legalább csütörtökig megelőzi a FCSB-t, sőt valószínűleg tovább is, hiszen a 29-én Craiovára látogató bukarestiek aligha szerzik meg a három pontot.

Az első félidő érdekesen alakult, a Botoșani elég jól védekezett az első 20 percben, Deac 3. perces lővésén kívül nem sok feljegyeznivaló akadt ebben az időszakban. A 22. percben a kolozsváriaknak járt volna egy tizenegyes, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

A 25. és 28. percben Sigurjonsson gyakorlatilag eldöntötte a meccset, az izlandi középpályás igazi támadóerényeket csillogtatott, először 17 méterről talált be job lábbal, Hankic csak beleérni tudott a lövésbe, majd három perc múlva a balösszekötő helyéről futotta be Debeljuh tizenhatosba fejelt labdáját és gyönyörűen emelt jobbal Hankic mellett a hosszúba. A meccsnek lényegében vége volt, a Botoșani nem sok komoly veszélyt jelentett, az első félidőben egyetlen lövéssel próbálkozott Croitoru lövése és még az sem talált kaput.

A második félidőben a CFR nem vett teljesen vissza a biztos vezetést tudtában sem, ahogy tette azt pl. a Sepsi ellen egy hete. Deacék megpróbálták tovább növelni a gólkülönbséget, de csak apró lehetőségekig jutottak, amiket nemigen tudtak nagyobb helyzetekké alakítani. Ennek főként a támadóharmadban egyre gyakoribbá váló pontatlan passzok álltak.

Az utolsó 25 percre a CFR némileg elfáradt és feladta az előny növeléséért való kísérletezést, amivel átadta a kezdeményezést a fehérmezes vendégeknek. A Botoșani becsületére legyen mondva megpróbált élni a labdabirtoklás nyújtotta előnyökkel, de a kaput továbbra sem tudták eltalálni. A csereként beálló Omrani pörgetett valamennyit a hazaiak támadójátékán, de a francia csatárnak az utóbbi időben sok helyzetre van szüksége egy gólhoz, így most nem talált be. 

A 89. percben Păun a mezénél fogva a földhöz verte Al Mawast, amit a szíriai rendkívül agresszív módon reagált le. A két perce beállt Latovlevici azonnal odament hisztizni és megszorítani az ellenfél arcát, ami már önmagában röhejes (ráadásul teljesen fölösleges is). A vége két kiállítás (Latovlevici, Al Mawas) és egy sárga lett (Păun). Igazán kár volt ezért a sportszerűtlen és amatőr jelenetért.  

Mindent egybevéve megérdemelte a győzelmet a CFR, az egész meccs Iordănescu akarata szerint alakult, kivéve az utolsó csörtét. Păun taktikai szabálytalansága érthető, a vehemenciája nem, Latovlevici viselkedésére viszont nincs mentség. A regnáló bajnok legközelebb május 3-án játszik, az ellenfél pedig a FCSB lesz. 

Liga1, felsőházi rájátszás, 4. forduló

CFR – Fc Botoșani 2-0 (2-0)

CFR: Sandomierski - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Gîdea - Deac, Debeljuh, V. Costache
Cserepad: Murariu, Latovlevici, Ben Youssef, O. Hoban, Itu, Chipciu, Păun, Omrani, Rondon
Edző: Edward Iordănescu

FC BOTOȘANI: Hankic - Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - Papa, Rodriguez, Tîrcoveanu - Ashkovski, D. Croitoru, Fili
Cserepad: Pap, Patache, Meleke, Plămadă, Holzmann, Racovițan, Ongenda, Camara, Al Mawas
Edző: Marius Croitoru

gólszerzők: Sigurjonsson (25., 28,)

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek