2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Jégkorong: A román bajnokságban is megismétlődik az Erste Liga döntője

 utolsó frissítés: 15:47 GMT +2, 2021. április 27.

A román jégkorong-bajnokság döntőjét is ugyanaz a két csapat vívja, mint az Erste Ligáét.

A Gyergyói Hokiklub a Brassói Corona támadószekcióját próbálta megállítani, ez azonban nem sikerült. A Brassó három meccsen 19 gólt lőtt a gyergyói kapuba, így hiába kapott 11 találatot, összességében 3-0-ra nyerte az elődöntőt. Az utolsó meccset egyébként a piros-fehér klub kezdte jobban, de az 1-0-s első harmad végi vezetést 3-3-ra egyenlítette a Corona a második játékrészben, majd a záróetapban 5-0-ra söpörte le a HK-t.

A Csíkszereda a Galac ellen játszott és bár az első meccsen veszített, a következő három találkozót egyenként három góllal nyerte. Az utolsó meccsen a Galacnak csak az első csíki gólra volt válasza, a kék-fehér szeredai klub a gólja mellett két kapuvasat is lövő Taratuhin illetve a két gólpasszt és gólt is jegyző Maylan vezérletével 5-2-re nyert.


(kép: a döntő csapatai egymás ellen az Erste Liga 2019-2020-as szezonjának második fordulójában. forrás: Csíkszeredai Sportklub Facebook - Pál Zoltán Photography)

A román bajnokság döntőjében tehát megismétlődik az Erste Liga és a Román Kupa fináléja is, az Erste Ligát a csíki gárda, a Román Kupát pedig a Corona nyerte. A különleges módon három győzelemig tartó párharc mérkőzéseinek időpontja:

1. mérkőzés, április 30.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.
2. mérkőzés, május 1.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.
3. mérkőzés, május 4.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona.
4. mérkőzés (ha szükséges), május 5.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona.
5. mérkőzés (ha szükséges), május 7.: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub.

Borítókép: Csíkszeredai Sportklub Facebook - Pál Zoltán Photography

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek