2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Liga1: A CFR jött ki rosszul a pontrúgásokból

 utolsó frissítés: 22:39 GMT +2, 2021. április 24.

A Liga1 PlayOffjának 3. fordulójában került sor a rájátszás első igazi rangadójára, az eddig száz százalékos CFR látta vendégül a Sepsi és a Botoșani ellen is döntetlent játszó Craiovát.

Mindkét oldalon fontos játékosok hiányoztak a meccskeretből, a hazaiak oldalán Bordeianu és Omrani, a vendégeknél Bălașa (eltiltás), Koljic, Baiaram, Papp és Screciu (sérülés) volt a maródiak listáján. A Craiovát különösen érzékenyen érintette a veszteség, hiszen a legjobb U21-es játékos Baiaram mellett a csapat legjobb góllövője, a nemrég visszatért Koljic sem játszhatott.

A találkozónak jót tett, hogy mindkét gárda megpróbálta megnyerni, mindkét csapat hajlandó volt kockáztatni, bár a meccs végén inkább a CFR volt veszélyes. A kolozsvári gárda már a 10. percben gólt lőhetett volna, Chipciu 10 méterről leadott lövése azonban elszállt a kapu fölött.

A Craiova a 27. percben Ivan révén megszerezte a vezetést, a szélső közvetlen közelről talált be egy szöglet után. Néhány perc múlva Ivan kettőre növelhette volna az előnyt, de Camora blokkolni tudott. A félidő vége ismét a CFR-é volt, az utolsó öt perc legnagyobb lehetősége Chipciu előtt adódott, a román válogatott játékost Bancu állította meg szabálytalanul. Hațegan játékvezető nem adott tizenegyest, pedig járt volna.

A második játékrészre Gîdea helyére Costache jött, Debeljuh helyére pedig Rondón, ezzel világossá vált, hogy Edi Iordănescu más támadástípusokkal fog próbálkozni. Az 53. percben Sigurjohnson egyenlített a változatosság kedvéért ismét egy szöglet után született a gól. A CFR kis túlzással végigtámadta a hátralevő időt, a regnáló bajnok a 71. percben került a legközelebb a győzelemhez, amikor Păun szétforgácsolta a keresztlécet.

A Craiova a 88. percben Tudorie révén megszerezte a győztes gólt, ezúttal egy szabadrúgás előzte meg a találatot eredményező játékhelyzetet.

A meccs összképét tekintve a CFR volt a jobb csapat, különösen a második félidőben nőttek ellenfelük fölé a meggybordó gárda játékosai, a futball azonban kegyetlenül megbüntette a pontrúgások utáni védelmi megingásokat és a kihagyott helyzeteket. Deacék november óta nem vesztettek hazai pályán, nem a hosszú sorozat megszakadása a gond, hanem hogy a FCSB esélyt kapott arra, hogy elhúzzon. Persze ahhoz az kellene, hogy legyőzze a Sepsi OSK-t, az pedig idén még nem sikerült a bukarestieknek.

A CFR a következő fordulóban a Botoșanit látja vendégül.

Liga1, felsőházi rájátszás, 3. forduló

CFR – Craiova 1-2 (0-1)

CFR : Bălgrădean - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Joca, Soares, Sigurjonsson - Deac, Rondon, Gîdea
Cserepad: Sandomierski, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Chipciu, Păun, Carnat, Costache, Debeljuh
Hiányzók: Bordeianu, Itu, M. Pereira (indisponibili), Omrani, Cestor (accidentați)
Edző: Edward Iordănescu

Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Constantin, Acka, Bancu - Mateiu, Nistor - Mitran, Cicâldău, Ivan - Mamut
Cserepad: Popescu, Vătăjelu, Bic, Căpățînă, Camara, Cîmpanu, Ofosu, Tudorie, Fedele
Hiányzók: Bălașa (suspendat), Koljici, Baiaram, Papp, Screciu (accidentați)
Edző: Marinosz Uzunidisz

gólszerzők: Sigurjonsson (53.) ill. Ivan (27.), Tudorie (88.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek