2024. március 29. péntekAuguszta

Egy peches tizenegyes döntött a Sepsi - CFR-en

 utolsó frissítés: 23:33 GMT +2, 2021. április 21.

Nincs olyan meccs a Liga1-es rájátszásában, amelyet jobban várnának Erdélyben, mint a Sepsi CFR-t. Nem csak a rajongók, hanem a hazai klub is nagyon várta ezt az összecsapást, hiszen a kolozsvári gárda az egyetlen, amit a székely gárda még nem tudott legyőzni a Liga1-ben. Hadnagy Attila sportigazgató egy hete oldalunknak azt nyilatkoza, hogy nagyon szeretnék végre legyőzni a regnáló bajnokot.

Az első félidő nem volt túl magas színvonalú, mindkét csapat örömmel feladta a támadásépítés lehetőségét egyetlen tisztázásért, a védelmek semmit nem bíztak a véletlenre. Lehetősége mindkét gárdának volt, Safranko és Costache is próbálkozhatott, de a kapusokat egyikük sem tudta zavarba hozni. Az, hogy a CFR sikerült megszerezze a vezetést a vakszerencsének köszönhető, Păun beívelése Dimitrov kezén landolt, és mivel gólba tartó labdát akadályozott, Kovács játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest a CFR specialistája, Deac lőtte, és bár Niczuly érezte a sarkot még úgy sem tudott odaérni, hogy a lába (szabálytalanul) elhagyta az alapvonalat. A félidő végén lélektanilag fontos pillanatban a CFR megszerezte a vezetést, így Leo Grozavunak ki kellett valamit találnia a szünetben.

A második játékrészre a Sepsi trénere Păun helyére Eder Gonzalezt, a sokat nem veszélyeztető Fülöp Lóránd helyére pedig Achahbart hozta be, Iordănescu pedig némileg meglepő módon kapust cserélt, Arlauskist Bălgrădean váltotta. A félidőben a Sepsi birtokolt, a CFR kemény védekezéssel próbálta meg megtartani a pontokat.

A hazaiak nem tudtak mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, komoly helyzetig nem jutottak. A kolozsváriak először Costache révén tudtak veszélyeztetni, a fiatal játékos a 82. percben lőtt 18 méterről laposan a kapu mellé. Mindkét csapat előtt nyíltak lehetőségek az utolsó 5 percben, de betalálnia egyiknek sem sikerült.

Mindent egybevéve a CFR szerencsés győzelmet aratott, a játék képe alapján a hazaiak 0 pontja túl kevésnek, a CFR három egysége pedig túl soknak tűnik. Ezzel együtt a Sepsinek nincs sok aggódni valója, a Clinceni a FCSB ellen nem valószínű, hogy nyerni tudna, így Fülöpék maradnak a 4. helyen.

A CFR mázlis körülmények között ugyan, de a szerencsét jól kihasználva, nagyon értékes három pontot szerzett egy nehezen megverhető csapat stadionjában. Ezeket a pontokat arany áron mérik a PlayOffban, így ha a FCSB nem nyer a Clinceni otthonában, akkor a bajnokság favoritjának immár a címvédő tekinthető.

A CFR a rájátszás 3. fordulójában a CFR hazai pályán játszik a Craiova ellen, míg a Sepsi a FCSB-hez látogat. 

Liga1, felsőházi rájátszás, 2. forduló

Sepsi - CFR 0-1 (0-1)

Sepsi: Niczuly - R. Dimitrov, Ninaj, B. Mitrea, M. Ștefănescu - N. Păun, Vașvari, Fl. Ștefan – Fülöp L., Safranko, Nouvier 
Cserepad: J. Fernandez - Purece, Aganovic, Tincu, Eder Gonzalez, Rapp, L. Kovacs, Achahbar, N. Tamaș 
Edző: Leo Grozavu 

CFR: Arlauskis - C. Manea, Ben Youseff, A. Burcă, Camora - A. Joca, Hoban, A. Păun - C. Deac, Debeljuh, V. Costache 
Cserepad: Bălgrădean - Susic, Latovlevici, Vinicius, Soares, Sigurjonsson, A. Chipciu, M. Gîdea, Rondon 
Edző: Edi Iordănescu

gólszerző: Deac (45., 11-esből)

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek