2021. június 25. péntekVilmos

12 elitklub Szuperligát alakított!

 utolsó frissítés: 14:32 GMT +2, 2021. április 19.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vasárnap délután közleményben ítélte el a Szuperliga megalakításának ötletét.

A szervezet értesülései szerint 12 klub kiválna az UEFA jelenlegi versenyeztetési rendszeréből. Az egyesületek az angol Premier League-ből, a spanyol LaLigaból és az olasz Serie A-ból jönnek, a másik két topliga, a német Bundesliga és a francia Ligue1 nem csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba, az újonnan alakuló versenyben résztvevő kluboknak és játékosoknak. Az egyesületek nem szerepelhetnének semmilyen UEFA által szervezett eseményen, így a saját nemzeti bajnokságaikban sem, a játékosok pedignem léphetnének pályára saját hazájuk válogatottjában, így a 2022-es világbajnokságon sem.

Statement on a proposed European Super League. Read in full:

Posted by UEFA on Sunday, April 18, 2021

Hétfő hajnalban a 12 klub Facebook-posztban adta rajongói és a világ tudtára, hogy az alapítók közé tartozik és hogy . Az angol Premier League-et hat csapat képviseli, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur, a spanyol bajnokságból a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Barcelona egyezett bele, a Serie A-ból pedig az Internazionale Milano, a Juventus és az AC Milan lépett egyezségre.

Az alapító tagok még három klubot szeretnének soraikban tudni, a Bayern Münchent a három magyart foglalkoztató RB Lipcsét és a pletykák szerint az FC Portót. Ezt követően további 5 együttest hívnának meg, amivel kialakulna egy húsz csapatos mezőny, amit két részre osztanának.

A liga elnöke a Real Madridot irányító Florentino Pérez, a két alelnök pedig John Glazer és Andrea Agnelli, előbbi a Manchester Unitedet, utóbbi a Juventust vezeti. 

Az eseményekről természetesen tájékoztatni fogjuk kedves olvasóinkat, valamint a hét vége felé egy kimerítő írásban fogjuk elemezni a történteket. 

Borítókép: SuperLeague.com 

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek