2024. március 29. péntekAuguszta

A Sepsi a Clinceni és a Botoșani ellen harcol a negyedik helyért a rájátszásban

 utolsó frissítés: 12:05 GMT +2, 2021. április 10.

Április 9-én, pénteken eldőlt, hogy az Academica Clinceni és a Fc Botoșani végez a Liga1 2020-21-es alapszakaszának ötödik és hatodik helyén.

Az utolsó fordulóban mindkét csapat bukhatta volna a playoff-helyet, a Chindia azonban megtette azt a szívességet, hogy 3-1-re kikapott a Fc Argeș otthonában, így valós veszély nem fenyegette sem az Academica, sem a Botoșani helyét.

A Clinceni nem bízott semmit a véletlenre, a múlt héten a CFR ellen kettős emberhátrányban kikapó Dinamót győzte le idegenben 3-1-re. A munténiai gárda 17 perc után már 3-0-ra vezetett, Rusescu, Cordea és Moulin gólja után nemigen voltak izgalmak a találkozón.

A Botoșani mérkőzése egy fokkal nyögvenyelősebb volt, Croitoru gárdája Askovski góljával vezetést szerzett ugyan a 20. percben, a hazai pályán játszó Voluntari azonban Droppa révén egyenlített a második félidő első 15 percében.

A negyedik helyen álló Sepsi OSK 13 ponttal van lemaradva a Craiova együttesétől, ami a felezés után 6 és hét is lehet, a lényeg, hogy jelen pillanatban túl soknak tűnik ahhoz, hogy reális esélyt adjunk a székely gárda dobogós helyére. A piros-fehér klub célja a rájátszásban a negyedik hely megtartása lehet, ami a Román Kupa kedvező alakulása esetén, akár selejtezőt is érhet a nemzetközi kupaszerepléshez.

A Clinceni - Botoșani duó ellen a jelenlegi bajnoki évadban Fülöpék egy győzelmet, két döntetlent (lásd ITT), és egy vereséget tudnak felmutatni, így könnyű meccsekre semmiképp nem számíthat a szentgyörgyi gárda.

A Sepsi az alapszakasz utolsó fordulójában a FCSB együttesét fogadja szombat este 19:00 órakor.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek