2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

Bajnok lett a Csíkszeredai Sportklub: megnyerte az Erste Liga döntőjét

 utolsó frissítés: 13:14 GMT +2, 2021. április 09.

A Csíkszereda hazai pályán 5-3-ra legyőzte a Brassót az Erste Liga döntőjének hatodik mérkőzésén, így 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

A hatodik találkozón Jason Morgan a sorok összetételébe nyúlt bele, míg a másik oldalon visszatért Tőke a kapuba, Dame-Malka helyett Carlson játszott, és nem volt ott a csapatban Molnár Zoltán.

Ezúttal nem estek egymásnak a felek, a Sportklubnak fórban volt nagy helyzete, aztán a Brassó sem tudott emberelőnyben betalálni. Másfél perccel a vége előtt Fowlie jól eltalát lövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket.

A második játékrészben a Sportklub gyorsan egyenlített, Becze sodorta be saját kipattanóját, majd a továbbra is bátran játszó szeredaiak Taratuhin góljával már vezettek is a 29. percben. Andrei Vasile hátulról palánkra lökte Tousignant-t, amiért 2+10 percet kapott, a légiós pedig vérző orra miatt állt ki. Az emberfórt nem tudták kihasználni a hazaiak, ám utána Becze fonákkal ismét betalált. A szünet előtt a brassói együttes McFadden találatával szépített.

Az utolsó harmad elején gyors gólváltás történt: Blackwater szép akció végén lőtte be a negyedik szeredai gólt, de Fowlie hatalmas találata után megint egy volt csak a különbség. A Brassó a hajrában lehozta kapusát, de Farkas üreskapus góllal megpecsételte a vendégek helyzetét.

A Csíkszereda így 4-2-es összesítéssel nyerte meg a finálét. Az együttes előzőleg 2011-ben és tavaly - közösen az FTC-vel - volt bajnok.

A döntő legértékesebb játékosa Becze Tihamér lett.

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek