2021. április 14. szerdaTibor

Botlott a kapusa által megmentett FCSB, felzárkózhat a CFR!

 utolsó frissítés: 06:32 GMT +2, 2021. április 05.

A Liga1 alapszakaszának 21. fordulójában a listavezető FCSB a szinte biztos harmadik helyen záró Universitatea Craiova csapatát fogadta.

Hiába birtokolta az első negyedórában lényegesen többet a labdát, a bukaresti gárda nem találta a ritmust, a Craiova sokkal jobban játszott az első játékrészben. Az első helyzetféle is a vendégeké volt, az 5. percben Camara lefutotta a védőjét, majd az útját záró jétékosok között középre tette a labdát, Andrei Ivan viszont elrontotta az utolsó (ajtó-ablak helyzethez vezető) passzt. Mindössze egy perc múlva Cicăldău szerezhetett volna gólt, de lökete megpattant és lelassult.
Az első 20 perc a vendégekről szólt, Mateiu és Ivan is gólt szerezhetett volna, Vlad viszont mindkét esetben védeni tudott. A félidő második részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt, gól azonban nem született.

A második félidőben több góllal is vezethetett volna Marinosz Uzunidisz csapata, betalálniuk azonban még tizenegyesből sem sikerült, Cicăldău nem rosszul helyezett, de erőtlen büntetőjét a FCSB legjobbja, Vlad hárította. A meccs végén elsüthettük volna az örökzöld „a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat” közhelyet, de Crețu hat méterről a jól teljesítő Pigliacellibe lőtte a bogyót.

Mindent egybevéve a döntetlen a FCSB-re nézve hízelgő, a Craiovának ezt a meccset a játék képe alapján nyernie kellett volna. A hazaiak pontszerzése az ihletett napot kifogó hálóőrőn múlt, és még ez sem lett volna elég, ha a vendégcsapat nem rontja el a befejezéseket.

A Craiova helyzetkihasználása nagyon rossz, ez visszaüthet a rájátszásban, ugyanakkor Koljic visszatérésével ez pár hét alatt javulhat. A 25 éves bosnyák csatár a szezon első öt és fél meccsén hat gólt lőtt, majd október elején sípcsont-törést szenvedett, azóta most játszott először (tizenegy percet).

A FCSB döntetlenje miatt a CFR előtt esély nyílt a felzárkózásra, ha Iordănescu csapata hétfő este megveri az arcpirítóan gyenge Dinamót, akkor egy pontra zárkózik fel az utolsó forduló előtt. Az alapszakasz záróetapja kemény lesz az elitnek, a CFR Krajovára utazik, a FCSB pedig az érthetetlenül gyenge formát mutató OSK-hoz, Sepsiszentgyörgyre.

Liga1, alapszakasz, 29. forduló

FCSB - Univ. Craiova 0-0

FCSB: Vlad - Ov. Popescu, Miron, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu
Cserepad: Straton, Crețu, Panțîru, Simion, Haruț, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Istrate
Edző: Toni Petrea

CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, M. Constantin, Papp, Vătăjelu - Mateiu, Nistor - Camara, Cicâldău, Baiaram - Ivan
Cserepad: L. Popescu, Mitran, Bălașa, Bic, Căpățînă, Fedele, Cîmpanu, Tudorie, Koljic
Edző: Marinos Ouzounidis

Borítókép: FCSB Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek