2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Szalai egy Premier League-beli topklubhoz igazolhat?

 utolsó frissítés: 02:29 GMT +2, 2021. április 01.

A török fanatik.com jelentése szerint a Premier League 2016-os bajnoka, a Leicester City megfigyeli a magyar válogatott játékosát, Szalai Attilát. Sajtóértesülések szerint az angol klub a Magyarország – Lengyelország világbajnoki selejtezőre küldött megfigyelőket, hogy felmérje a magyar védőt.

A sajtóértesülésnek lehet valóságalapja, egyrészt azért, mert a Leicester City Brendan Rodgers vezetésével átállt a háromvédős rendszerre, amit Szalai Attila tud, hiszen a válogatottban is ezt játssza, másrészt a Leicester véletlenül sem áll jól belsővédőkből. Ha a Leicester jövőre Bajnokok Ligájába jut (amire hatalmas esély van, lévén, hogy hét ponttal vezetnek az ötödik helyezett West Ham előtt), akkor a 38 angol bajnokin kívül lesz legalább 6 (de inkább 8) BL-meccs, erre még rájönnek a Ligakupában és az FA-kupában játszott meccsek is. Ha mindent összeszámolunk simán játszhatnak ötvennél (!) is több mérkőzést a „Rókák”, ilyen terhelésre pedig a jelenlegi négy darab belsővédő nem alkalmas, pláne, hogy Wes Morgan már 37 éves és Jonny Evans is 33.

Az érme másik oldala, hogy a Fenerbahce 25 milliót kér Szalaiért, ilyen árért pedig 2-3 éve topligában edződő, tapasztalt védőt is bőven lehet találni, sőt akár olyan védők is rendelkezésre állnak, akik az angol élvonalban bizonyítottak, legyen szó Conor Coady-ról (29 éves, Wolverhampton, 9300 Premier League-perc), az idén kitűnően teljesítő Ezri Konsáról (23 éves, Aston Villa, 4300 Premier League-perc) vagy Jannik Vestergaardról (28 éves, Southampton, 5300 perc a PL-ben és 14900 a Bundesligában). Ilyen tapasztalatú és tudású játékosokért a 25 millió még csak-csak indokolt, Szalai Attila nem biztos, hogy ez a kategória (még).

A fentiek ellenére a transzfer létrejöhet, és ha a Leicester tényleg leigazolja Szalai Attilát, minden idők legdrágább játékosa már nem Szoboszlai Dominik lesz

Borítókép: Fenerbahce Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek