2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Magyarország holtversenyben második, Románia negyedik a selejtezős csoportjában

 utolsó frissítés: 14:11 GMT +2, 2021. március 29.

Amint arról tegnap tájékoztattuk kedves olvasóinkat a magyar válogatott idegenben 3-0-ra verte San Marinót. A Marco Rossi által irányított csapat Szalai, Sallai és Nikolics góljaival megelőzte a hárompontos Albániát, de ezt tette a második helyért folyó harcban fő rivális Lengyelország is, amely szintén 3-0-ra nyert Andorra ellen.

A március 26-án Magyarországgal 3-3-at játszó lengyel gárda először a 30. percben talált be a miniállam kapujába, „természetesen” Robert Lewandowski volt eredményes. A Bayern támadója a második játékrész 10. percében is betalált, a magyarok ellen betaláló Jozwiak passzából szerezte meg csapata második gólját. A 3-0-s végeredményt Swiderski állította be a 88. percben.

A csoport harmadik meccsén Anglia 2-0-ra verte Albániát idegenben Kane és Mount góljával. A szigetországiak ezzel a győzelemmel továbbra is két ponttal vezetik az I-csoportot, amelynek minitáblázata a következőképp néz ki:

1. Anglia 2 meccs / 6 pont / 4-0-s gólarány
2. Lengyelország 2 / 4 / 6-3
2. Magyarország 2 / 4 / 6-3
4. Albánia 2 / 3 / 1-2
5. Andorra 2/ 0 / 0-4
6. San Marino 2 / 0 / 0-8

A J-csoportban Románia megúszta egyminimális vereséggel Németország ellen, bár az igazság az, hogy sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség . A román válogatott számára külön örömöt jelenthet, hogy Izland válogatottja megtette azt a szívességet, hogy Németország után Örményországtól is kikapott, így Rădoi csapatának továbbra is van esélye megfogni a második helyet.

A jelenlegi helyzet úgy áll, hogy Románia legfőbb ellenfele Örményország lesz, amely a futballban ugyan nem számít nagy névnek, a Kis-Kaukázus és az Örmény-felföld határán fekvő ország azonban azt a Joaquín Caparróst nevezte ki szövetségi kapitánynak, akit a világfutballért rajongók a Levantéből, a Granadából, a Bilbaóból, vagy a Sevillából ismerhetnek. A külföldi tudásimport meglátszik az örmény válogatotton, két meccs után hat ponttal állnak a táblázaton.

Románia következő ellenfele Örményország lesz március 31-én. 

A J-csoport állása:

1. Németország 2 meccs / 6 pont / 4-0-s gólarány
2. Örményország 2 / 6 / 3-0
3. Észak-Macedónia 2 / 3 / 7-3
4. Románia 2 / 3 / 3-3
5. Izland 2 / 0 / 0-5
6. Liechtenstein 2 / 0 / 0-6

Borítókép: FIFA Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek