2021. április 15. csütörtökAnasztázia, Tas

Görög Szuperliga: Rangadót nyert Bölöni László - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 09:12 GMT +2, 2021. április 05.

A pár napja a 68. évét betöltő Bölöni László nehéz heteken van túl, ahogy a múlt héten megírtuk, a Panathinaikos edzőjével kapcsolatban még a menesztés híre is felmerült, a rossz sorozatnak azonban immár vége van.

A Panathinaikos február közepe óta először tudott nyerni, ezt a győzelmet azonban nem akárki ellen, hanem a PAOK Szaloniki ellen aratta. A 2018-19-es szezon bajnokát jelenleg a játékosként a Real Madridnál és a Celta Vigónál is megfordult Pablo Garcia vezeti, a csapat pedig mindössze egy pontra van a dobogótól. A Panathinaikos - PAOK rivalizálás a görög élvonal legtöbb találkozót számon tartó rivalizálása, Görögország két legnagyobb népességű városa, Athén és Thesszaloniki ezen két csapata 1959 óta immár 140 mérkőzésen mérte össze tudását az élvonalban.

A paprikás hangulatú meccs első helyzete a PAOK-é volt, El Kaddouri lőtt kevéssel fölé. A Pana nem sok vizet zavart az első félórában, a támadók az ellenfél kapujáig sem jutottak el. Az első valamirevaló helyzetből azonban gól lett, a 39. percben Anasztasziosz Khatzijovannisz beadásából, az ex-Unitedes, a BL-ben a CFR ellen is pályára lépő Macheda fejelt védhetetlenül a kapuba.

A második félidőben a labdabirtoklás a PAOK mellett maradt, de a Pana sem ült a saját kapuja előtt, több ígéretes lehetőség után végül két cserejátékos döntötte el egy kontra végén a három pont sorsát (a videón 3:50-nél). A gólpasszt adó Khatzijovannisz helyére beállt Carlitos Lopez ugyan még a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót azonban a Levadiakosztól a mostani szezonra igazolt, 21 éves Fotisz Joannidisz kegyetlenül beverte.

Bár a PAOK a 83. percben egy buta kapushiba után szépíteni tudott, Krmencik gólját azonban nem követte másik, így a Panathinaikos értékes három ponttal gazdagodott. A zöldmezes athéni klub jelenleg az ötödik helyen áll, az első helyre már nincs esélye, de a jelenleg ezüstérmes pozícióban álló Arist még utolérheti. A marosvásárhelyi szakembertől  bravúr lenne már a dobogó is, hiszen egyrészt a csapatot a 11. helyen vette át, másrészt a keret csak a negyedik legértékesebb a ligában. 

Borítókép: PAOK Szaloniki Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek