2021. április 14. szerdaTibor

Alpesi sí junior-vb: Újabb bravúr, Úry műlesiklásban ezüstöt szerzett

 utolsó frissítés: 09:09 GMT +2, 2021. március 06.

Amint arról tájékoztattuk kedves olvasóinkat, Úry Bálint aranyat nyert óriás-műlesiklás kategóriában a Bulgáriában rendezett junior-világbajnokságon.

Nem ez volt Úry egyetlen bravúrja, hiszen pénteken műlesiklásban ismételte meg a bravúrt… kis híján. A magyar tehetség mindössze két századmásodperccel maradt le az aranyról, sőt, az U21-es kategóriában is 20. lett, ilyen eredményt a magyar sízés juniorkategóriában nem tudott még felmutatni.

A Magyar Sí Szövetség elnöke, Fürstner József a következőket mondta Úry Bálint teljesítményéről a skihungary.hu-nak:

Nagyszerű eredményeket ért el Úry Bálint az ifjúsági világbajnokságon. Ez a siker részben az új vezetési stílus eredménye is. A többlet költségeket nem kímélve a síszövetség vezetősége lehetővé tette és finanszírozta, hogy Bálint saját edzővel, Szepesi Bertolddal mehessen ki a világbajnokságra. Azt gondoljuk, ennek is köszönhető ez a jó eredmény, persze amellett, hogy a klubedzőknek és a szülőknek is jelentős érdeme van abban, hogy ezek a remek eredmények megszülettek. Ha az utóbbi 10 évet nézzük ifi vébén 2012-ben Kékesi Mártonnak sikerült az U18-as kategória legjobbjának lennie, és 2016-ban ugyanebben a kategóriában Szőllős Barnabás a 3. lett. Örülünk, hogy Úry Bálint jóvoltából újra van dobogós, U18-as eredmény.”

Borítókép: Magyar Sí Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek