2021. április 14. szerdaTibor

Fontos meccset veszített el a Sepsi a Chindia ellen

 utolsó frissítés: 19:21 GMT +2, 2021. március 05.

A Liga1 26. fordulójában a Sepsi OSK a rájátszásért folyó harcban érdekelt Chindia Târgoviște csapatát fogadta. A piros-fehér csapat nélkülözte néhány kulcsjátékosát, Vașvari, Fofana és Bouhenna sem volt bevethető.

Az első félidőben mindkét csapatnak volt lehetősége, a 9. percben az egész meccsen agilisen futballozó Neguț adta be, Iacob azonban rosszul találta el a labdát, ami a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 20. percben Golofca jobb oldalról bepasszolt labdáját, a meccs addigi legynagyobb helyzetét kihagyva Achachbar rontotta el. A 35. percben Petrila begyalogolt ugyan a tizenhatosba, lőni viszont már nem tudott. Az első félidő tehát gólnélküli döntetlennel zárult, a játék képe alapján a Sepsinek volt több oka reménykedni.

A második félidő rosszul indult, az 53. percben gólt kapott a szentgyörgyi gárda, Neguț becsapta Ștefănescut, majd Niczuly mellett a kapuba emelt. Leo Grozavu öt perc múlva hármas cserét hajtott végre, Dimitrov, Purece és Achachbar is elhagyta a játékteret, helyettük Delijannidisz, Aganovic és Ninaj lépett pályára.

A Chindia az OSK cseréit követően stabilan igyekezett védekezni (gyakorlatilag feladva a támadásépítéseket), a székely csapat viszont így is tudott helyzetet teremteni. Az egyik legnagyobb lehetőség az Éder Gonzalez helyére beálló Fofana előtt adódott, akinek lövése azonban elakadt a védőkben.

A Sepsi fontos meccsen veszített a Chindia ellen. Egy győzelem esetén 11 pontra nőtt volna az előny a Chindiával szemben, és szinte biztosra lehetett volna venni a PlayOff-szereplést (az UTA csapatának nagyon durva sorsolása van), így viszont hátra felé kell tekingetni, 2-3 rossz meccs már nem fér bele. A meccs egyik legelgondolkodtatóbb párharca a Ștefănescu - Neguț csörte volt, a Chindia szélsője rendszeresen becsapta a fiatal játékost, ami hosszútávon nem sok jóra fog vezetni. A fentieket a jelen állás kontextusába helyezve azért nincs ok pánikra, egyrészt mert fő rivális Botoșani a Krajova ellen játszik ebben a fordulóban, másrészt, mert a hátralevő négy fordulóban a Sepsi reális becslés szerint biztosan nem fog sokkal kevesebb pontot szerezni, mint a többiek.

A Sepsi a következő fordulóban, március 15-én a Botoșani csapatát látogatja meg. 

Liga1, alapszakasz, 26. perc

Sepsi – Chindia 0-1 (0-0)

Sepsi: Niczuly - Dimitrov (Delijannidisz 58.), Tincu, Mitrea, Ștefănescu - Golofca, Éder Gonzalez (Fofana 74.), Achahbar (Ninaj 59.), Purece (Aganovic 58.) - Petrila, Safranko
Cserepad: Fernandez - Aganovic, Fülöp, Fofana, Delijannidis, Csiszér, Rapp, Ninaj, Tamás
Edző: Leo Grozavu

Chindia: Aioani - Căpușă, Pițian, Celea, C. Dinu - P. Iacob, Rață, M. Dulca, Dumitrașcu - Neguț, Berisha (Neicuțescu 57.)
Cserepad: D. Moldovan - D. Florea, M. Costea, Diaz, Martac, Bourama, Kocic, Neicuțescu, Yameogo
Edző: Emil Săndoi

gólszerző: Neguț (53.)

Borítókép: illusztáció, forrás: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek