2021. április 14. szerdaTibor

Dohában és öt magyarral kezdődik meg a 2021-es asztalitenisz szezon

 utolsó frissítés: 14:53 GMT +2, 2021. március 01.

Március elején két egymást követő dohai tornával kezdődik meg a 2021-es nemzetközi asztalitenisz szezon, öt magyar játékossal.

    Hivatalosan idén debütál a World Tour-versenyek helyébe lépő WTT-sorozat, amely a nemzetközi szövetség elképzelései szerint megreformálja a sportágat. A koronavírus-járvány miatti hosszas várakozást követően Katar fővárosában indul újra az élet két WTT-viadallal.

    Az első, úgynevezett WTT Contender besorolású verseny vasárnap kezdődött a selejtezővel, a főtáblás küzdelmek szerdától szombatig zajlanak majd. A következő torna selejtezőjét - amely WTT Star Contender kategóriájú - szombaton és vasárnap rendezik, majd hétfőtől indulnak a főtáblás küzdelmek. Az első versenyen 200 ezer dollár lesz az összdíjazás, egyéniben 32-es, a páros versenyszámokban 16-os főtáblával. A Star Contender versenyen már 48 fős lesz az egyéni főtábla, az összdíjazás pedig 400 ezer dollár.
   
 A hazai szövetség tájékoztatása alapján a magyar küldöttség múlt csütörtökön indult útnak, a megérkezés után pedig két nap szigorú karantén várt rá, majd a versenyek alatt is folyamatosan tesztelik az ottlévőket. Az első tornán Pergel Szandrának, Majoros Bencének, Szudi Ádámnak, Ecseki Nándornak, illetve az Ecseki, Szudi, a Majoros, Lind (dán) és a Szudi, Pergel párosnak lehet majd szurkolni. Madarász Dóra sérülés miatt kihagyja az első megméretést, és csak csütörtökön érkezik meg Dohába. A játékosokkal tartott a két szövetségi kapitány, Bátorfi Zoltán és Muskó Péter is.

    A magyarok egyéniben a selejtezőben kezdenek, az Ecseki, Szudi duó viszont mindkét versenyen 6. kiemelt, míg a Szudi, Pergel vegyes páros a Contender versenyen 7. kiemelt, a Star Contender versenyen pedig a selejtező első kiemeltje. Ecseki a második tornán várólistás egyéniben.
    A cél a világranglista-pontok gyűjtése, különösen igaz ez a vegyes párosra. Ezek a katari versenyek nem olimpiai selejtezők, de a rajtuk szerezhető ranglistapontok sokat érhetnek a tokiói kvalifikáció szempontjából.
    Majoros és Szudi számára a két WTT-esemény után sem érnek véget a katari napok, ugyanis Dohában rendezik meg március 14-17. között az olimpiai világselejtezőt, amelyen mindketten érdekeltek lesznek.

(mti,/hírszerk.)
Borítókép: Magyar Asztalitenisz Szövetség Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek