2021. április 14. szerdaTibor

Breaking! Letartóztatták Bartomeut, a Barcelona egykori elnökét!

 utolsó frissítés: 15:54 GMT +2, 2021. március 01.

Néhány hete még Messi orbitális szerződésének botrányáról és a Barcelona fizetésképtelenségéről szóltak  a hírek, most pedig itt az újabb image-romboló PR-katasztrófa.

2020 februárjában, azaz egy éve robbant ki a később BarcaGate-nek elnevezett botrány, amelyben Josep Maria Bartomeut, a katalán csapat akkori elnökét és a hozzá közel állókat azzal vádolták, hogy felbérelték a 13Ventures nevű PR-céget, hogy a közösségi médiában több száz álprofillal írjon Bartomeut támogató kommenteket, valamint becsmérelje Lionel Messit és Gerard Pique-t.

Természetesen a klub tagadta a vádakat, de Spanyolország egyik legnagyobb rádióállomásának, a Cadena Sernek hat számlát is sikerült felkutatnia, amelyek bizonyító erejűek. A klub vezetőségének hat tagja a botrány kirobbanása után lemondott igazgatósági tagságáról.

A katalán rendőrség azóta is vizsgálódik az ügyben, főleg a gazdasági osztály figyelmét keltették fel a sztárklub vezetésének visszaélései. Hétfő délben a bűnügyi osztály nyomozói a Nou Campban található irodákban végeztek kutatást, majd ezt követően letartóztatták Josep Maria Bartomeut, az egykori elnököt, Oscar Grau vezérigazgatót és Jaume Masferrert, Bartomeu egykori ügyintézőjét. Igen súlyos tettekkel, korrupcióval és pénzmosással vádolják mindhármukat.

A klub honlapjára 15:40-kor kikerült hivatalos nyilatkozat szerint, a mostani vezetőség teljes hozzáférést és segítséget nyújt a rendvédelmi szerveknek, és tiszteletét fejezi ki az igazságügyi eljárás iránt. 

Borítókép: ANP Sport/Getty Images

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek