2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

A Sportklub kitűnő játékkal simázta le a Galacot

 utolsó frissítés: 16:04 GMT +2, 2021. február 28.

A Csíkszeredai Sportklub mindössze a negyedik helyen áll a román bajnokságban, ez azonban nem jelent hatalmas visszaesést, hiszen a kék-fehér alakulat sokkal kevesebb meccset játszott riválisainál.

Szombaton a szeredai gárda a bajnokság éllovasát, a CSM Galac csapatát fogadta, méghozzá hiányos kerettel, hiszen a terhelés csökkentése céljából, több kulcsember is csak a padon kapott helyet (Blackwater, Láday, Szamankov, Becze, Gecse).

Az első harmadban a Sportklub Longinov találatával már két perc után megszerezte a vezetést. A hazaiak vezető góljára még volt válasza a Galacnak (Szkacskov révén), Papp  újabb gólja után azonban hosszú ideig nem esett találat. A Jason Morgan által irányított csapat védelme semlegesítette a nagy elánnal játszó galaci támadókat, a harmad végén pedig egy gyors Combs-gól pedig megduplázta az előnyt. Az utolsó percben Poligyin talált be (némileg a szerencsének köszönhetően) így a Szereda csak egy góllal vezetett a játékrész végén.

A második és harmadik felvonásban is jobb volt a hazai gárda, a védekezés kitűnően működött, a Galac helyenként kifejezetten frusztráltan játszott egyrészt emiatt, másrészt a második harmad elején, Fodor által szerzett, gyönyörű találat okozta kétgólos hátrány miatt. Az utolsó játékrészre kétgólos csíki előnnyel fordultak a csapatok, ami a végére meg is maradt volna, de a nagyon akaró galaci gárda lecserélte Onodi Ottót, ezt pedig újabb góllal használta ki a minden felvonást megnyerő Csíkszereda.

A két csapat február 28-án, vasárnap ismét találkozik.

Csíkszeredai SportklubGalac 6–3 (3–2, 2–1, 1–0)


Gólszerzők: Loginov (2.), Papp (5.), Combs (17.), Fodor (24.), Tousignant (38.), Rokaly N. (60.), ill. Szkacskov (2.) Polinyin (20., 33.)

Borítókép: illusztráció, a kép nem a találkozón készült, forrás: Csíkszeredai Sportklub Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek