2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Liga2: Megérdemelt döntetlen a Csíkszereda temesvári meccsén

 utolsó frissítés: 14:43 GMT +2, 2021. február 27.

Nagy helyzeteket ugyan nem, de legalább jó tempót hozott az FK Csíkszereda temesvári vendégjátéka. A Ripensia elleni meccsen a székely játékosoknak nem csak az erős széllel, hanem a szokatlanul mély talajjal is meg kellett küzdeniük, így a meccs vége pedig egy megérdemelt, 1-1-es döntetlen lett.

A piros-fekete csapat ezen a találkozón kénytelen volt nélkülözni a sárgalapjai miatt eltiltott Bauzat, de nem állt rendelkezésre a jól teljesítő Jebari sem. 

A hazaiak már a 8. percben megszerezhették volna a vezetést, Rogac próbálkozása azonban a kapufán csattant. A 30. percben egy baloldali pontrúgás után Bor ugrott a labdáért, de enyhén kiszorított helyzetből nem sok esélye volt kapura lőni.

Az első félidő legjelentősebb történéseit ezennel fel is soroltuk, a második játékrészben legalább akadt két gól is. Az elsőt a csíki csapat szerezte a 60. percben, Schieb okosan tolta el a kimozduló kapus mellett a labdát. A 74. percben Takács buta módon térden rúgta Gladunt a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest ítélt, ezt pedig Neagu értékesítette.

Hogy a Csíkszereda elvesztett két pontot vagy nem az nehéz kérdés, mindenesetre a meccs képe alapján megérdemelt a döntetlen. Az FK jelenleg a hatodik helyen áll, de ezt a pozíciót csak akkor tartja meg, ha vasárnap a Farul legyőzi a Viitorul Târgu Jiut.

Liga2, alapszakasz, 15. forduló

Ripensia - FK Csíkszereda 1-1 (0-0)

gólszerző: Neagu (74. 11-esből) ill. Schieb (60.)

Borítókép: illusztráció, Csíkszereda FK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek