2021. április 14. szerdaTibor

Hiába a háromgólos előny, kikapott a Gyergyó a zárónapon

 utolsó frissítés: 18:45 GMT +2, 2021. február 27.

A jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki zárónapján a Gyergyói HK a brassói Corona csapatát fogadta. A meccsnek az Erste Liga szempontjából nem volt tétje, hiszen a Gyergyó már biztos hetedik, a Brassó pedig biztos első volt. A meccs tétjét a román bajnokság adta, hiszen a találkozó oda is számít.

A Gyergyói HK sokkal jobban kezdte a találkozót, már az első 22 perc után 3-0-ra vezetett. A 4. percben Csergő talált be, a gólpasszon Nagy és Benedek osztozott, a 11.-ben pedig Szabó Pál Krisztián lőtt gólt, az assziszt ezúttal Troncinsky és Podlipnik nevéhez fűződik. A harmadik találatra a második játékrész első perceiben került sor, ekkor ismét Szabó Pál Krisztián lőtt gólt.

A Corona még a játékrész vége előtt lőtt két gólt Cody és Borisenko révén, majd a záróetap 7. percében Zagidullin egyenlített. A hazaiakat nagyon rosszul érintette az egyenlítés, Kozma, Troncinsky, Nagy és Szabó is kétpercest kapott, ezzel pedig felkínálták a lehetőséget a Brassónak a vezetés megszerzésére. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Csomortáni Zsolt játékvezetőnek voltak vitatható ítéletei a meccsen, ez valószínüleg hozzájárult a Gyergyó játékosainak paprikás hangulatához. 

Péter Balázs az 59. percben, kettős emberelőnyben belőtte a Corona negyedik találatát is és ezzel csapata először vette át a vezetést. Borisenko és Szabó még kiállítatta magát, de az eredmény már nem változott.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói Hoki Klub – Corona Brassó Wolves 3-4 (2-0, 1-2, 0-2)

Borítókép: Gyergyói HK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek