2021. március 7. vasárnapTamás

Bajban a FCSB? Florinel Coman ellen büntetőeljárás indul

 utolsó frissítés: 10:50 GMT +2, 2021. február 23.

Február 22-én, hétfő délután a román rendőrség büntetőeljárást indított a FCSB szélsője, Florinel Coman ellen. A vád jogosítvány nélküli gyorshajtás.

A gsp.ro információi szerint a játékos 165 km/órás sebességgel hajtott a Bukarestet Konstancával összekötő autópályán, ennek okán állították meg a rendőrök. Az igazoltatás során kiderült, hogy Coman nem rendelkezik Romániában érvényes jogosítvánnyal. A támadó mindössze egy ukrajnai vezetői engedélyt tudott felmutatni, amit azonban a romániai rendőrség nem talált meg sem a román, sem az ukrán nyilvántartásban.

A román törvénykezés szerint amennyiben valaki érvényes járművezetési engedély nélkül vezet, az büntethető börtönnel. A legkisebb kiszabható büntetés egy év, a legmagasabb pedig öt, természetesen ez makulátlan erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezők esetében gyakran felfüggesztett büntetést jelent.

Gigi Becali természetesen megvédte játékosát:
Nem arról van szó, hogy nincs jogosítványa, olyan engedélye van, ami más országból származik. Amikor a milicisták a román adatbázisokban keresték, akkor nem találták. Őt nem regisztrálták Romániában. Nem lehet belőle büntetőeljárás, hiszen volt jogosítványa. Az itteni milícia ellenőrizni fogja az ukrajnai hatóságoknál. […]
Gyorshajtás miatt fogják elvenni a jogosítványát. És ha kap egy év felfüggesztett börtönbüntetést, akkor mi van? Én megyek majd a bíróhoz és megkérem, hogy ne büntesse meg, mert a FCSB játékosa”.

Florinel Coman 2017 nyarán igazolt a Viitorultól a FCSB együtteséhez, ahol minden sorozatot figyelembe véve 127 meccsen 33 gólt és 34 gólpasszt jegyez. A bukaresti csapattal a tavalyi szezonban Román Kupát nyert, idén némileg visszafogottabb számokat hoz, 19 tétmeccsen 2 gól és 7 gólpassz a mérlege.

A FCSB jelen pillanatban a kolozsvári CFR-rel pontegyenlőségben (51) vezeti a román bajnokságot. Mivel a klub a télen eladta a csapat egyik húzóemberét, Dennis Mant, 13 millió euróért az olasz elsőosztályú Parma együtteséhez, a Coman körül kialakulóban levő botrány, vagy akár a támadó kiesése érzékenyen érintené a csapatot. A transfermarkt által 5.5 millió euróra taksált 22 éves játékos jelen állás szerint a FCSB keretének messze legértékesebb játékosa.

Borítókép: Florinel Coman Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek