2021. március 7. vasárnapTamás

Az UTA elleni döntetlennel a Botoșani tartja a lépést a Sepsivel

 utolsó frissítés: 17:06 GMT +2, 2021. február 23.

A zsinórban hat döntetlent játszó Sepsi OSK csak pontegyenlőséggel negyedik, miután az FC Botoșani 0-0-s döntetlent játszott hétfő este az aradi UTA ellen a Liga1 24. fordulójában.

Az aradi UTA a román élvonal egyik legrosszabb csapata, ami a hazai pályán szerzett pontokat illeti, Bálint László csapata 11 forduló alatt mindössze 7 egységet gyűjtött, győznie is csak egyszer sikerült, így elmondható, hogy az idegenben öt győzelmet két döntetlent és négy vereséget összeszedő moldovai gárda esélyes volt a pontszerzésre.

Posted by UTA Arad on Sunday, January 31, 2021

A meccsen 57%-os labdabirtoklási fölényben játszó vendégek többet támadtak, ám pontatlanabbul, az UTA ritkán került helyzetbe, viszont jobb arányban találta el a kaput. A mérkőzésen több nagy gólszerzési lehetőséget is láthattunk, az aradi gárda legnagyobb helyzete a 44. percben volt, amikor Hora egyedül törhetett kapura, Hankic azonban blokkolni tudott. A Botoșani a 74. percben megnyerhette volna a meccset, azonban Balauru jól jött ki kapujából, ígyb nem tudta kapásból belőni Rodriguez gyönyörű és tűpontos felívelését.

A döntetlennek köszönhetően a moldovai gárda tartja a lépést Sepsi OSK-val a negyedik helyért folytatott harcban. A székely csapatnak a következő fordulóban lehetősége nyílik meglépi, hiszen a Liga1 3. legkevesebb pontját gyűjtő Hermannstadthoz látogat, míg a Botoșani nem sok örömét leli a hazai pályában, hiszen náluk a ligaelső FCSB teszi tiszteletét.

Borítókép: illusztráció, forrás: Media Design, UTA Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek