2021. március 7. vasárnapTamás

Liga2: Legyőzte a Resicát, rájátszáshelyen a Csíkszereda!

 utolsó frissítés: 15:00 GMT +2, 2021. február 20.

Február 20-án, szombat délelőtt kezdődött a Csíkszereda számára a Liga2 tavaszi hadjárata. A szeredai gárda jó helyről várhatta az összecsapást, hiszen a téli szünet előtti két meccsét megnyerte, az utolsó fordulóban a Farult győzte le.

Fantasztikusan kezdett a hazai csapat, másfél perc után Soufiane Jebari baloldali beadását Marvin Schieb lőtte védők közt a kapuba. A Resicát megnyomta a gól és sokáig nem találta a játékát. A 24. percben kerültek először nagy helyzetbe a vendégek, Boboc lövését Apró Claudiu a gólvonalról lőtte ki. Bár nem a hazaiak voltak veszélyesebbek, a gólt ők lőtték, a 31. percben Casiadi beadását Kelemen fejelte apelláta nélkül a kapuba.

A 35. percben szépíthetett volna a Resica, Ribánszki késve ért a labdához és elütötte Bust. A játékvezető büntetőt ítélt jogosan, Astafei a labda mögé állt, de kihagyta, így maradt félidőben a 2-0.

Szünet után a Csíkszereda pragmatikus játékot játszott, a fő hangsúly a védekezésen volt, a támadásokat nagyjából a kontrák jelentették. Mivel a székelyek védelme nagyon könnyen állította meg a Resicai támadásokat, viszont a kontrajáték nem működött túl jól, az eredmény nem változott.

A hazaiak sikere azt jelenti, hogy a szezon során először rájátszást érő helyen, az ötödik pozícióban tanyázik az FK, amelynek a program szerint február 27-én, Temesváron, a Ripensia ellen lesz a következő meccse. A jó játék miatt a csíki szurkolók még jobb helyezésben is reménykedhetnek, hiszen a csapat egy meccsel kevesebbet játszva is mindössze két ponttal van lemaradva a második helyen álló temesvári Poli mögött.

Liga2, alapszakasz

FK Csíkszereda – Resicabányai CSM 2:0 (2:0)

FK Csíkszereda: Ribánzski – Takács, Apró, Kelemen, Bor, Csürös, Casiadi (Botorok 88.), Jebari (Savin 88.), Schieb (Pintér 90.), Bauza (Mészáros 73.), Bara.

gólszerzők: Schieb (2.), Kelemen (31.).

Borítókép: fkcsikszereda.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek