2021. február 28. vasárnapElemér

Australian Open: Serena Williams kiejtette Simona Halepet

 utolsó frissítés: 15:10 GMT +2, 2021. február 20.

Az fogadóként kitűnően játszó Serena Williams legyőzte Simona Halepet az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

A kétszettes összecsapás első breakjére a második játékban került sor, az amerikai teniszezőnő rögtön az első breaklabdáját pontra tudta váltani. Halep azonnal reagált és visszavette az adogatást. A következő két game-ben mindenki hozta a szerváját, a hatodik játékban viszont Halep ismét hibázott, két breaklabdát is hagyott ellenfelének, aki a másodikat ki is használta. Williams látványosan visszavett a fogadójátékából (a nyolcadik game-et elengedte és 0-ra vesztette), a saját adogatásába viszont rengeteget fektetett, és mindössze egyetlen pontot engedélyezett ellenfelének a 7. és a 9. játékban összesen, így behúzta az első szettet.

A második szett egy hosszú game-mel indult, Halep 3 deuce után hozta a szerváját, utána viszont második breaklabdáját kihasználva elvette ellenfele adogatását. Innentől kaotikus volt a játszma, a második és a hetedik játék között, mindössze egy alkalommal nem a fogadó nyert. A huszonháromszoros Grand Slam-győztes nagy mentális erőt mutatva harcolt minden labdáért, és a hetedikben megszerezte a döntő breakelőnyt, ami után Halep hitét vesztve vesztette el a második szettet is.

A számok alapján Halep két ponton veszített. Egyrészt az első szervák visszaadásánál (return, ritörn), ahol a 26 labdából mindössze hatot tudott megnyerni (Williamsnél ez a szám 48-ból huszonhárom), a másik pedig a nyerők száma. Bár a román lány csak 19 ki nem kényszerített hibátt vétett, míg ellenfele 33-at, a nyerők számában nagyon lemaradt, a 18 game-ben mindössze 9-et tud felmutatni, ami gyakorlatilag két játékonként egy nyerő ütés. Williams ezzel szemben 24 nyerőt ütött és megérdemelten nyert. 

Az amerikai játékos a következő körben azzal a Naomi Oszakával találkozik, aki ellen 2018-ban botrányosan viselkedett a US. Open döntőjében, így meccsüknek lesz némi pikantériája.

Borítókép: Simona Halep Facebook


Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek