2021. április 14. szerdaTibor

Kiszivárgott Messi szerződése, érik a botrány Barcelonában

 utolsó frissítés: 11:18 GMT +2, 2021. február 01.

A tekintélyes Yahoo! Sports az El Mundo Deportivóra hivatkozva azt állítja, hogy Lionel Messi 2017 óta több mint félmilliárd eurót kapott kenyéradójától, az Fc. Barcelonától.

Az argentin ezáltal minden idők legjobban fizetett sportolója, 138 millió eurós éves bére több, mint amennyit bármelyik nagy sport bármelyik sportolója keres. Csak összehasonlításképp az NBA legjobban fizetett játékosa Steph Curry, ő évi 43 milliót tesz zsebre, az NHL egyik letöbbet kereső hokisa Auston Matthews 16 milliót kap évente (2019-es adat), 2020-ban a legtöbbet kereső krikettjátékos (bármilyen meglepő a krikett a világ második legnézettebb sportja) Virat Kahli 28 millió dollárt visz haza, az MLB ásza Gerrit Cole pedig 36 millió dollárt. Ezek a számok nagyjából rávilágítanak arra, hogy még ilyen viszonylatokban is milyen elképesztő pénzt keres Lionel Messi, a maga 2.65 millió eurós heti fizetésével.

A Football Espana és a Don Balón lapok szerint Messi rendkívül haragos a szerződések részleteinek kiszivárgása miatt és fontolgatja a katalán klubtól való elszerződést. Az argentin zsenit hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a PSG vinné. 

Borítókép: Lionel Messi Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek