2024. március 29. péntekAuguszta

Dárdai nagyon nagy fába vágta a fejszéjét

 utolsó frissítés: 13:46 GMT +2, 2021. január 29.

Amint arról tájékoztattuk kedves olvasóinkat a Hertha nemrégiben (belátva régebbi hibáját), Dárdai Pált nevezte ki vezetőedzőnek. Bár a döntésnek a szurkolók nagyon örültek, a Kicker német lap szerint kétséges, hogy Dárdai Pál lesz a Hertha trénere a 2021-22-es bajnoki évadban is.

A Kicker szerint Dárdai szerződésében ugyanis van egy pont, amely 24 pontos célt fogalmaz meg erre a szezonra. Amennyiben az egykori magyar szövetségi kapitány ezt nem teljesíti, a következő szezonra érvénytelenné válik a kontraktus.

Ez a feltétel tehát magas, és sok szempontból méltánytalannak tűnő követelmény, de lássuk a részleteket. A Bundesliga 18 csapatos és a 19. forduló jön, azaz Dárdainak 16 meccse van elérni a ponthatárt, ami meccsenként 1.5 pontot jelent. A magyar szakember a legutóbbi regnálása alatt 1.34 pontot gyűjtött meccsenként, a fővárosi klub tehát elvárja, hogy szezon közben átvéve a csapatát, nem a saját keretével, nem a saját elképzelése szerinti felkészüléssel teljesítsen jobban, mint akkor, amikor minden az ő irányítása alatt volt.


(kép: Hertha BSC Facebook)

A Hertha a most futó évadban meccsenként 0,94 pontot gyűjtött, ez nagyon kevés a befektetésekhez képest, de hogy a semmiből extra felkészülés nélkül 0,56 pontos növekedést (ami durván 40% az eddigiekhez képest), hogyan lehet józan ésszel elvárni, az nagy kérdés. A nemrégiben menesztett Bruno Labbadia 27 bajnoki alatt 1.11-es átlagot tud felmutatni, azonban ez is jócskán elmarad a meccsenkénti másfél ponttól.

Hogy miért van mégis némi esély arra, hogy Dárdai teljesíteni tudja a kérteket? Egyrészt, mert bár a Hertha játéka pocsék, a kerete a hatodik legdrágább a Bundesligában, lényegesen jobb játékosai vannak, mint az első regnálás alatt, másrészt, mert a magyar tréner nem csak csapatépítésben kitűnő, hanem „tűzoltásban” is megállja a helyét, harmadrészt azért, mert most fogják hagyni dolgozni, a katasztrofális sportigazgatói teljesítményt nyújtó Michael Preetzet kirúgták, negyedrészt pedig azért, mert ha most szerződést hosszabbít, akkor könnyen lehet, hogy a berlini klub leggnagyobb ikonjává válik, hiszen játékosként a maga 286 bajnokijával már klubrekorder, de edzőként is az lehet, hiszen 157 meccsen ült eddig a kispadon, az első helyezett Helmut Kronsbein pedig 212 találkozón, azaz két szezon sem kell a rekord megdöntéséhez, ez mindenképp extramotiváció lehet.

Borítókép: Hertha BSC Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek