2021. február 28. vasárnapElemér

EuroCup: A Sepsi-SIC hihetetlen lelkierejére szükség lesz az új ellenfél ellen is

 utolsó frissítés: 18:01 GMT +2, 2021. január 25.

Amint arról már tájékoztattuk kedves olvasóinkat, a Sepsi-Sic egy győzelem és egy vereség után a spanyol Cedi La Seu ellen vívhatta ki a továbbjutást, vagy akár a csoportelsőséget is.

A meccs nem kezdődött túl jól a székely gárdának, de nem is tűnt úgy, hogy baj lehet, mindössze két pontos hátrányban mentek az első szünetre a zöld-fehér lányok. A második negyedben nem védekezett jól a SIC, alapvető hibákat vétettek védekezésben, erről később Mikes Zoran vezetőedző is beszélt, ennek köszönhetően a két pontos hátrány nyolc egységre hízott.

A harmadik negyed volt a kulcs, erre a stáb nagyon felrázta a lányokat, akik hihetetlen lelkierőről téve tanúbizonyságot 11 ponttal 19-8-ra verték ellenfelüket ebben a periódusban. A lelkesedés a záró játékrészben sem hagyott alább, az újabb négypontos siker, összességében 57-50-es győzelmet ért, amivel a szentgyörgyi csapat megszerezte az első helyet a kvartettben.

A Sepsi-SIC bejutott tehát a rájátszásba, ahol új ellenfele a spanyol Lointek Gernika Bizkaia lesz, az első meccsre március 16-án kerül sor. 

Borítókép: Sepsi-SIC Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek