2021. április 14. szerdaTibor

Kézi-vb: Kötelező, de fontos győzelmet aratott Magyarország

 utolsó frissítés: 15:36 GMT +2, 2021. január 22.

Továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezeti csoportját a magyar válogatott, miután csütörtökön 29-23-ra legyőzte Brazília válogatottját.

Az első félidő rendkívül jól ment a csapatnak, sima ötgólos előny birtokában mentek szünetre Gulyás István tanítványai (16-11). A második félidőt sem kezdte rosszul a csapat, egy adott ponton hét gól is volt a különbség, a magyar válogatott viszont ezt követően némileg összeesett, a játék pontatlanná vált a nagy előny birtokában. A brazilok igyekeztek belekapaszkodni ebbe a megingásba és (főként Langaro révén) háromgólosra csökkentették hátrányukat.


(fotó: magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A brazilok Spanyolország ellen már megmutatták, hogy nem félnek a nagy hátránytól, a spanyol válogatott elleni döntetlenjük komoly fegyvertény, így a meggypiros mezes csapat időt kért. Chema Rodriguez lekiabálta a játékosokat, igyekezett azt tudatosítani, hogy egy ekkora versenyen, mint a világbajnokság, nem lehet kiengedni. A timeoutot követően a magyar válogatott újult erővel fektette kétvállra ellenfelét, a hajrára megnyugtató, nyolcgólos előnyt szerezve, amiből hat a lefújásra is megmaradt.

Mindent egybevéve a magyar csapat sokkal jobb volt ellenfelénél, aki nem tudta kihasználni az aggodalomra okot adó második félidős megingást. Magyarországnak két kőkemény meccse van hátra, január 23-án a csoportharmadik Lengyelország következik, míg január 25-én a csoportmásodik Spanyolország lesz az ellenfél. Ilyen ellenfelek ellen a fentinél kevesebb ideig tartó rövidzárlatok sem megengedhetők. 

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 29–23 (16–11)

MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák P. 3, MÁTHÉ 4 (1), LÉKAI 3, BÁNHIDI 5, Szita 2, Sunajko S. 4. Csere: Székely (kapus), SIPOS 1, Ifj. Rosta M. 2, Ancsin G. 1, BODÓ 4, Nagy Bence, Hanusz. 
Szövetségi kapitány: Gulyás István

BRAZÍLIA: Da Rosa R. – Chiuffa 4 (2), Toledo, Ponciano 2, Moraes 3, LANGARO 8, Torriano. Csere: Almeida (kapus) H. Teixeira, C. Andrade, G. Rodrígues 3, Patrianova, V. Teixeira, J. Silva 1, Hackbarth 2. 
Szövetségi kapitány: Leonardo Bortolini

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek