2024. március 29. péntekAuguszta

Kézi-vb: Hatalmas verést adott Magyarország Uruguaynak

 utolsó frissítés: 09:16 GMT +2, 2021. január 18.

A magyar válogatott pénteken a Zöld-foki Köztársaság csapatát verte  magabiztosan, vasárnap pedig Uruguay ellen lépett pályára.

Történt egy és más a két meccs között, a Zöld-foki szigetek csapatában például koronavírusos játékosokat találtak, ami miatt Németország játék nélkül nyert 10-0-ra  és vette át a csoportelső helyet.

Magyarország Uruguay elleni meccsének tétje a továbbjutás kivívása volt, ezt a minimális elvárást már egy győzelem is biztosította. A jobbára félamatőrökből álló, csak kevés profi kézilabdázóval jövő dél-amerikai csapat ellen csak egy nagyarányú győzelem volt elfogadható eredmény.


(fotó: Magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A válogatott pontosan úgy kezdett, ahogyan azt várni lehetett, 15 perc után 11-2 állt az eredményjelzőn. Az első félidő második felére alábhagyott a lendület, illetve rengeteg pontatlankodás jellemezte a magyarok játékát, ennek köszönhetően Uruguay válogatottja folyamatosan közelebb jött, mígnem 13-7-nél már csak hatgólos volt a különbség. A félidei nyolcgólos előny a továbbjutás szempontjából megnyugtató volt, a nemzeti csapatot felkészítő stáb azonban többel számolt a találkozó előtt.

A második félidőben sokkal kevesebb helyzetet szórakozott el Gulyás István csapata, ennek meg is lett az eredménye, az első félidőben szerzett 16 találattal ellentétben 28 gólt lőtt a csapat, különösen Máthé Dominik volt elemében. A vége 44-18 lett, ami lőtt gólok tekintetében rekord, a magyar válogatott világbajnoki szerepléseken eddig maximum 43-at lőtt (Ausztrália ellen 2013-ban). A magyar válogatott ezzel a jelenleg futó vb legtöbb gólját lövő csapata, 78 találatot számlál az együttes, kettővel többet, mint a második legtöbbet szerző Szlovénia.

A csoportelsőség szempontjából fontos Németország elleni találkozót kedd este 21:30-kor rendezik, itt dől el az is, hogy az Uruguay ellen szerzett két ponton kívül hányat visz magával a magyar válogatott a legjobb 24 csapat közé.


Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek