2024. március 29. péntekAuguszta

Kézi-vb: Játék nélkül nyert tíz góllal, lépéselőnyben Németország

 utolsó frissítés: 14:54 GMT +2, 2021. január 17.

A magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja nem áll ki vasárnap a németek elleni második fordulós összecsapásra az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon.


    Az afrikai ország szövetsége Facebook-oldalán közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a későbbiekben a sportszerűség szabályainak megfelelően folytassák a küzdelmet. A tervek szerint négy új játékos utazik Egyiptomba, hogy kedden a csoportkör utolsó fordulójában az Uruguay elleni mérkőzést le tudja játszani a gárda.

    A koronavírusos megbetegedésektől tizedelt újonc együttes, melyet a magyar válogatott pénteken 34-27-re győzött le a nyitókörben, azért kényszerült visszalépni a vasárnapi összecsapástól, mert szombaton újabb két játékosa fertőződött meg, így mindössze kilenc bevethető kézilabdázója maradt. A szabályok értelmében pedig legalább tíz kézilabdázónak rendelkezésre kell állnia ahhoz, hogy megtartsák a meccset. A 18 órára kiírt, de így elmaradó találkozót 10-0-s gólkülönbséggel a németek javára ítéli majd a nemzetközi szövetség.
    A magyar válogatott 21.30-tól Uruguay-jal találkozik vasárnap. A négyesből az első három jut tovább.

(mti./hírszerk.)
Borítókép: magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek