2021. március 7. vasárnapTamás

Dakar: Gyenes Mani ezüstéremmel zárt a Malle Motóban

 utolsó frissítés: 13:58 GMT +2, 2021. január 16.

Gyenes Mani ezüstéremmel fejezte be a Dakart, vagyis magasan túlszárnyalta a maga és a közönség elvárásait. November végi interjúnkban a szatmári motoros arról beszélt, hogy az a cél, hogy végigmenjen, ehhez képest 56 óra, 6 perc és 28 másodperc alatt teljesítette a versenytávot.

Ezt a távot nem könnyű teljesíteni, bármikor történhet egy meghibásodás, vagy egy hiba, ami véget vet a megmérettetésnek, gondoljunk csak bele, az a Maurizio Gerini, akit Gyenes még fő esélyesként jelölt meg, kiesett a 12. etap után.

A pihenőnapon közölt anyagunkban arról írtunk, hogy Mani kitűnő versenyzéssel a 3. helyen áll. A verseny hátralevő részén a negyedik helynél nem végzett rosszabbul, ott is csak egyszer általában második lett és az utolsó távot megnyerte, így elmondható, hogy kitűnő és kiegyensúlyozott motorozással jutott a dobogó második fokára.

A versenyt Arunas Gelazninkas, a Zigmas Dakar Team versenyzője nyerte. A vajdasági Saghmeister Gábor 12. dakarján ugyanebben a kategóriában 27 óra lemaradással 18. lett. A Fazekas-Horn-Csákány trió a kamionosok fekete napján (hat csapat búcsúzott a 12. etapon) feladni kényszerült a versenyt.

Borítókép: Gyenes Mani Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek