2021. július 30. péntekJudit

Két fiatal erdélyi labdarúgónak is Magyarországon folytatódik a karrierje

 utolsó frissítés: 18:53 GMT +2, 2021. január 11.

Két fiatal erdélyi labdarúgó is Magyarországon folytatja pályafutását, de kettőjük közül csak az egyik költözik. Tamás Nándor, a Puskás Akadémia futballistája szerződést hosszabbított klubjával. A csíki játékos 2019 elején mutatkozott be a MOL Fehérvár ellen az NBI-ben.

Tamás eddig 23 mérkőzésen játszott, két gólt szerzett a magyar élvonalban, ennél jobban ment neki a kupában, ahol hét meccsen öt találatnál és három gólpassznál jár.

A másik erdélyi kénytelen költözni, Tordai Árpád Örs György a Viitorult hagyja ott a MOL Fehérvár kedvéért, igaz, egyelőre csak kölcsönben. A Hagi-akadémián fejlődött kapus eddig 25 mérkőzésen védett a Liga1-ben, de játszott a Liga2-ben is. Karrierje legújabb állomása a MOL Fehérvár lesz, amivel saját elmondása szerint egy álom teljesült, hiszen mindig szeretett volna Magyarországon futballozni.

A Fehérvár jelenleg horvátországi edzőtáborban van, itt Tordai még nem védett, de a számos barátságos meccs egyikén minden bizonnyal ki fogják próbálni a tehetségét. A sportigazgató Kovács Zoltán a klub honlapjának adott interjújában elmondta, hogy Kovácsik Ádám sérülése miatt vált szükségessé egy új hálóőr szerződtetése. A klub néhány apja szerződtette Dárdai Palkót, Dárdai Pál egykori szövetségi kapitány Bundesligában is bemutatkozott fiát. 

Borítókép: MOL Fehérvár honlap, molfehervarfc.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek