2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola

A Sepsi OSK középpályást igazolt Csíkszeredából

 utolsó frissítés: 15:19 GMT +2, 2021. január 05.

Alig indult el a téli átigazolási szezon a Sepsi OSK máris igazolt, az új szerzemény az Fk Csíkszereda együttesétől jön. Eder González Tortella 95 meccsen (84 bajnoki és 11 kupameccs) lépett pályára a szeredai csapatban, oszlopos tagja volt a harmadosztályból feljutó együttesnek is.
A 84 bajnokin összesen 17 gólt szerzett a spanyol középpályás, akinek több erénye is van, egyrészt a „melós” játékosok közé tartozik, aki rengeteget dolgozik mezőnyben, másrészt több poszton is bevethető. A belső középpályán érzi jól magát, itt azonban védekező középpályástól visszavont csatárig gyakorlatilag mindent tud játszani.

#csakazosk Új középpályás érkezett a Sepsi OSK-hoz Új játékossal bővült csapatunk, a mai nap során véglegessé vált,...

Posted by Sepsi OSK on Tuesday, January 5, 2021

A Sepsi OSK olyan másfél éves szerződést írt alá a 23 éves játékossal, amiben hosszabbítási záradék is szerepel. A transzfer bizonyos szempontból kérdéseket von maga után, hiszen ha a szentgyörgyieknek szükségük volt egy belső középpályásra, akkor miért engedték el a múlt szezon végén Ronaldo Deaconut, aki tudásban és tapasztalatban is fölülmúlja Eder Gonzálezt?

Bár Deaconu 13 meccsen 5 gólt és 2 gólpasszt jegyez a medgyesi Gaz Metanban, oroszlánszerepet vállalva a csapat kiesés elleni harcában, ugyanakkor a Sepsi döntéseit hosszútávon általában nehéz megkérdőjelezni, hiszen jelen pillanatban a nagyon előkelő 4. helyen állnak a bajnokságban.

Az OSK a következő meccset az Universitatea Krajova ellen vívja január 12-én.

Borítókép: Sepsi OSK Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek