2021. január 22. péntekVince, Artúr

Fofana okos gólt lőtt, a FCSB nem bírt a Sepsivel

 utolsó frissítés: 22:39 GMT +2, 2020. december 21.

A Liga1 utolsó őszi fordulójának utolsó előtti meccsén nagyon nehéz feladat várt a Sepsi OSK-ra, a Leo Grozavu által irányított együttes Bukarestbe utazott, ahol a FCSB vendége volt.

Az első félidő első helyzete a Sepsié volt, Fofana már az 5. percben előnybe hozhatta volna a vendégcsapatot, a labda azonban a kapu mellett hagyta el a játékteret. A FCSB gyakorlatilag az első komoly lehetőségéből gólt lőtt, a 30. percben Cristea volt eredményes. A mérkőzés eddig többé-kevésé papírforma szerint alakult, ezután viszont nem, a Sepsi mindössze hét perc múlva egyenlített. A szezonban és ezen a meccsen is magasan az átlag fölött játszó Fofana lőtt gólt egy kontra végén.

A második félidő szintén jó iramban telt, a Sepsi több helyzetet is kidolgozott, betalálnia azonban nem sikerült. A FCSB játékosai indiszponáltak és frusztráltak voltak, nem tudták hova tenni, hogy Andrei Vladnak többször is meg kellett mentenie a csapatot a hátránytól, miközben ők egyszer tudtak veszélyeztetni, azt is a félidő legvégén. Moruțan megnyerhette volna a meccset a 91. percben, a védősornak azonban sikerült tisztáznia a gólvonalról.

A Sepsi megérdemelten szerzett pontot a listavezetőnél, az elmúlt 5 meccsen szerzett 11 ponttal az előkelő negyedik helyen zárja az őszi szezont. A FCSB pontvesztése azt is jelenti, hogy ha a CFR kedden legyőzi a Krajova együttesét, akkor már csak 1 pont lesz a két gárda között, azaz ismét nyitottá válik a bajnoki cím  kérdése. 

Liga1, alapszakasz, 15. forduló

FCSB – Sepsi OSK 1-1 (1-1)

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, G. Miron, I. Cristea, Ov. Popescu - Moruțan, Ov. Perianu, Olaru - D. Man, Fl. Coman, Oc. Popescu 
Cserepad: Straton - Panțîru, G. Simion, Briceag, Vînă, Buziuc, C. Dumitru, Oaidă, Ad. Șut 
Edző: Toni Petrea 

Sepsi: Niczuly - Delgiannidis, Bouhenna, Bg. Mitrea, Fl. Ștefan - Csiszer, Fofana, Vașvari, Aganovic - Safranko, M. Ștefănescu 
Cserepad: Jesus Fernandez - Nouvier, Andrezly, Golofca, L. Fulop, Petrila, Purece, Achahbar, Tincu
Edző: Leo Grozavu

gólszerző: Cristea (30.) ill. Fofana (37.)

Borítókép: Fofana, Forrás: Sepsi Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek