2021. január 22. péntekVince, Artúr

Hivatalos! Szoboszlai Dominik eligazolt a Salzburgból!

 utolsó frissítés: 17:43 GMT +2, 2020. december 17.

Amint azt sejteni lehetett, az osztrák Bundesligát már húsz évesen kinövő Szoboszlai Dominik nem várta meg a szezon végét, máris eligazolt a RB Salzburgtól. A tizenkétszeres magyar válogatott játékost a múlt nyáron „még csak” a Milan vitte volna, idén ősszel azonban olyan klubok jelentkeztek be érte, mint az Arsenal, a Tottenham, a Real Madrid vagy az RB Lipcse

Szoboszlait tavaly az Év Játékosa díjjal jutalmazták Ausztriában, idén még jobb teljesítményt nyújtott, így nem meglepő, hogy sok csapat érdeklődését felkeltette. A fiatal játékos végül a Red Bull-projekthez tartozó Salzburgból a Red Bull-projekthez tartozó Lipcsébe igazolt, így mondhatjuk (bármilyen furcsán is hangzik), hogy „házon belül” váltott klubot.


A középpálya több pontján is bevethető tehetség a hírek szerint 20 millió euróért váltott csapatot, amivel megelőzte az annak idején 19 millió euróért a PSV-ből az Anzsiba igazoló Dzsudzsák Balázst, így most már a „minden idők legdrágább magyar játékosa” címet is viselheti.

A Bild német sportlap információja szerint, a 25 milliós kivásárlási záradék helyett mindössze 20 milliós vételár mellett, a lipcsei gárda vállalta, hogy a következő eladásból 20%-ot a salzburgiak számlájára fog utalni. A magyar játékos nem lesz egyedül új klubjában, hiszen a magyar válogatott másik két oszlopos tagja, Gulácsi Péter és Willi Orbán is a szász szövetségi tartomány együttesében futballozik. 

Borítókép: Red Bull Lipcse Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek