2021. január 22. péntekVince, Artúr

A CFR egy félidő alatt eldöntötte a Dinamo elleni meccset - VIDEÓ

 utolsó frissítés: 22:23 GMT +2, 2020. december 17.

Mindössze néhány nap telt el, amióta a CFR legyőzte a Liga1 éllovasát, a FCSB-t, máris újabb „éllovassal”, a Dinamóval találkozott. A soros ellenfél az elmúlt három forduló alapján a Liga1 legjobb formában levő csapata, hiszen rajta kívül senki nem szerzett kilenc pontot az elmúlt három etapban. 

A találkozó egyértelmű esélyese a CFR volt, de nemcsak a jobb keret, a jobb edző, vagy a botrány hiánya szólt a fellegvári csapat mellett, hanem még az elmúlt évek egymás elleni mérlege is, a CFR az elmúlt hét meccsből hatszor győzött és egy döntetlent játszott a bukaresti csapat ellen. 

A kezdőket látva aztán sűrűn ráncolhattuk a szemöldökünket, Edi Iordănescu teljesen érthetetlen módon rakta össze a kezdőtizenegyet. A FCSB elleni meccs legjobb embereit nem játszatta, Costache, Djokovic, Chipciu és a tizenegyesből gólt szerző Deac is a padon foglalt helyett.

Az értetlenség aztán szűk tíz perc alatt elmúlt, Carnat már a 9. percben megszerezhette volna a vezetést, de hibázott, az első negyedóra végéig azonban így sem húzta a Dinamo, a 14. percben Debeljuh volt eredményes egy kapitális védelmi hiba után.

A látottak alapján az volt Edi elképzelése, hogy a CFR annyira növeli a tempót, hogy az összeszokatlan Dinamo ne tudjon figyelni a visszarendeződésre az elvesztett labdák után. Elvégre minek nagy labdabirtoklással védekezésre kényszeríteni az ellenfelet, ha ki is tudjuk őket mozgatni? A Dinamo megmosolyognivaló taktikai éretlenséggel mozgott a pályán, naivan támadva a 25. percig.

A félidő utolsó negyed órájában a színvonal nem verdeste az egeket, a Dinamo nem jelentett sok veszélyt, a CFR pedig pontatlan volt a támadóharmadban. A hazaiak játékosai nem türelmetlenkedtek, tudták, hogy a Dinamo védelmi megingásai bőven elég lehetőséget fognak nekik biztosítani az előny növeléséhez, és a győzelem bebiztosításához. A 43. percben Puljic fölöslegesen rúgta fel Debeljuhot a tizenhatoson belül, Deac hiányában pedig Păun lőtte be a megítélt tizenegyest. Ezzel a regnáló bajnok megduplázta előnyét, valamint lábnyújtásnyi közelségbe került a három ponthoz.

A második félidőre Ionel Ganea lecserélte a tizenegyest okozó, sárgalapos Puljicot, helyére Bejan érkezett. Bejan jóformán első megmozdulása egy sárgalapos megmozdulás volt, amit Avram játékvezető nagyvonalúan elnézett. Bejan következetesen futballozott, nem hagyta, hogy a bíró jóindulata megakadályozza a piros lap megszerzésében. 

A második játékrész első negyedórájában igencsak elaludt a CFR, a Dinamónak két helyzete is volt, az állandó alattomos faultok pedig felhúzták Pereirát, aki csúnyán leordította Sorescut. A kakskodást leszámítva nem voltak látványos szituációk, hacsak a testi épség veszélyeztetésére alkalmas szereléseket nem tekintjük annak. 

Az utolsó félórában takaréglángon égő CFR-t láttunk, nem különösebben erőltette a játékot a Iordănescu-csapat, elvégre ez is elég volt a győzelemhez. A pihentetésnek és a kis intenzitású futballnak megvan a maga célja, a kolozsváriak következő meccsét a jelenlegi bajnoki listavezető, a Krajova ellen vívja.

Az eddigi meccsein a CFR trénere megmutatta, hogy jobb keretek ellen is képes győzelemre játszani (Young Boys), hogy komoly téttel bíró találkozókról is el tudja venni a három pontot (FCSB), a csütörtöki Dinamo elleni összecsapáson pedig az is kiderült, hogy gyengébb ellenfeleket tartalékos kerettel, és minimális futballal is meg tud verni, most már csak az a kérdés, hogy állandósítani tudja-e a csapat formáját. Erre fogunk egy apróbb választ kapni kedden, a CFR - Krajován. 

Liga1, alapszakasz, 14. forduló

CFR - Dinamo

Dinamo: Mejias - Sorescu, Puljic (Bejan 46.), R. Grigore, A. Radu - Anton (Achim 88.), Răuță - Camara (Bani 88.), Măgureanu (Aleix Garcia 7., Gueye35.), Fabbrini - Nemec 
Cserepad: Eșanu, Bejan, Aleix Garcia, Achim, Crețu, Șerban, Borcea, Bani, Gueye
Edző: Ionel Ganea

CFR: Bălgrădean - Susic, Burcă, Vinicius, Camora - Itu (Costache 83.), Soares (Djokovic 60.), Păun (Hoban 84.) - Carnat (Deac 59.), Debeljuh, Pereira (Chipciu 77.)
Cserepad: Sandomierski, Manea, Zunic, Hoban, Djokovic, Deac, Costache, Chipciu, Vojtus
Edző: Edi Iordănescu

gólszerzők: Debeljuh (14.), Păun (44. 11-esből)

Borítókép: a CFR - Kuopio meccsen készült, forrás: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek