2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Női kézi-EB: Magyarország legyőzte Romániát!

 utolsó frissítés: 08:59 GMT +2, 2020. december 15.

Mivel sem Magyarország, sem Románia nem tudott pontot hozni a középdöntőbe, egyik csapatnak sincs esélye a továbbjutásra az Európa-bajnokságon. A tétnélküliség azonban nem nyomta rá bélyegét a meccsre, mindkét gárda megpróbálta komolyan venni a találkozót.

A magyar válogatott kezdte jobban a „felkészülési meccset”, Kovacsics és Lukács góljára csak Neagu tudott válaszolni, Schatzl két találatára azonban Buceschi és Dinca is felébredt, így 3-3-ra álltak a csapatok.

A magyar válogatott szépen lassan háromgólos előnyt épített ki, 8-5-re és 9-6-ra is vezetett Danyi Gábor csapata. A pirosban játszó román gárda vissza tudott jönni a meccsbe, sőt, 12-12 után Ostase révén a vezetést is átvette, Neagu góljával pedig már kétgólos volt a román előny. Az első félidő utolsó találata Lakatosé volt, így minimális hátrányban mehettek szünetre a magyar lányok.

HUN - ROU Végeredmény: 26-24 A második félidőben nagyot küzdött a magyar válogatott és végül sikerült két góllal legyőznie Romániát. Szép volt, csajok!

Posted by Magyar kézilabda-válogatott on Monday, December 14, 2020

A második félidőben 5 percig tudta kétgólos távolságban tartani ellenfelét a román csapat, Schatzl és Háfra révén tartotta a lépést a magyar válogatott. Románia leadta előnyét, Klujber és Lakatos 17-17-re módosította az állást, innen pedig már jobban játszott a magyar csapat. 21-21-nél időt kért Magyarország, az edzők arra figyelmeztették a csapatot, hogy visszajött Neagu, vagyis kellenek a kilépők. A magyar válogatott x-faktora Schatzl volt, elképesztő hatékonysággal játszott a 27 éves balszélső.

Az utolsó öt perc Magyarországé volt, esélyt sem hagyva védekezett a pirosmezes csapat, a támadók nagyon jó arányban lőtték be a helyzeteiket, így (Lakatos és Schatzl hathatós közreműködésével) végül 26-24-re nyertek. Magyarország ezzel a győzelemmel megszerezte első pontjait a középdöntőben, a csoportból már csak Románia 0 pontos.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT (KOLDING)

MAGYARORSZÁG– ROMÁNIA 26–24 (13–14)


MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 4, Tomori, Helembai F. 2, Kovacsics 2, SCHATZL NADINE 7. Csere: Szikora (kapus), Klujber 3 (2), LAKATOS R. 5, Tóvizi P., Háfra N. 1, Csiszár-Szekeres, Faluvégi D. 
Szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

ROMÁNIA: Dumanska – Seraficeanu 2, Laslo 3, Buceschi 3 (2), OSTASE 8, Neagu 5, Dinca 1. Csere: Dedu, Mazareanu (kapusok), Polocoser, Savu, Iuganu 1, L. Popa 1, Iovanescu, A. Popa. 
Szövetségi kapitány: Bogdan Burcea

Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek