2021. március 7. vasárnapTamás

Román bíró rasszista kérdése miatt halasztják a PSG - Basaksehirt

 utolsó frissítés: 11:28 GMT +2, 2020. december 09.

Kedd este a H-csoport küzdelmeit befejezendő kapott volna helyet a Paris Saint-Germain - Basaksehir találkozó a programban, a meccset el is kezdték, azonban a 23. percben félbeszakadt.

A L'Equipe patinás francia sportlap információi szerint a török szakmai stáb egyik tagja inzultálta a negyedik játékvezetőt, Sebastian Colțescut, aki erről szólt a játékot vezető Ovidiu Hațegannak. Hațegan megkérdezte segítőjét, hogy melyik stábtagról van szó, aki az „ăla negru” kifejezéssel illette Pierre Webót, az isztambuli csapat segédedzőjét. A tréner a szót hallva elkezdett kiabálni és azt kérdezte, hogy „miért mondta, hogy néger?”.

A kérdést hallva a két csapat játékosai is körbevették őket, majd élükön Neymarral, Demba Bával és Mbappéval követelték, hogy Colțescut váltsák le a negyedik játékvezető posztjáról. Az UEFA ellenőre is a pályára ment békíteni, azonban neki sem sikerült, a meccset végül szerdára halasztották.


Sebastian Colțescu az eset után azt nyilatkozta a francia Telefoot csatornának, hogy „A negru románul a fekete színt jelenti. Nem vagyok rasszista.” Ennek a kijelentésnek a kommentálására nem vállalkozunk. 

A kvartett másik meccsén a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Lipcse legyőzte a Manchester Unitedet így már biztosan továbbjutott, hogy csoportelsőként, vagy másodikként az a PSG - Basaksehir végeredményétől függ.

Borítókép: Paris Saint-Germain Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek