2021. február 25. csütörtökGéza

Kézi-EB: Továbbjutott a magyar válogatott, jöhet Románia

 utolsó frissítés: 14:44 GMT +2, 2020. december 09.

A magyar női kézilabda-válogatott 28-24-re kikapott a világbajnok Hollandiától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden, így a koldingi C-csoport második helyén végzett, és nem visz magával pontot a középdöntőbe.


    A magyarok a C csoportban pénteken 24-22-re kikaptak a horvátoktól, vasárnap 38-26-ra legyőzték a szerbeket, a középdöntőben pedig Norvégiával, Romániával és Németországgal találkoznak.

    A hollandok világbajnok csapatából hiányzott Estavana Polman, az egy évvel ezelőtt Japánban rendezett torna legértékesebb játékosának választott irányító súlyos térdsérülés után gyógyul.

    A hollandoknak mindenképpen le kellett győzniük a magyarokat a továbbjutáshoz, és a kora esti horvát-szerb mérkőzés eredménye (25-24) miatt a magyar együttes csak akkor eshetett volna ki, ha legalább 19 góllal veszít.
    Eleinte szorosan alakult az állás, majd egy 6-1-es sorozattal elléptek a pontosabban támadó és mozgékonyabban védekező magyarok (12-8). A folytatásban csökkenteni tudta hátrányát a világbajnok, de a szünetben így is kétgólos hátrányban volt.
    A 39. percben némileg megtört a magyarok lendülete, ellenfelüknek csak minden második góljára tudtak válaszolni, így Hollandia fordítani tudott. Az utolsó öt perc 25-23-as állásról kezdődött, ám a többet hibázó magyar válogatottnak nem volt esélye az egyenlítésre, és végül négy találattal kikapott.
    A mezőny legeredményesebb játékosa Kelly Dulfer volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein kilenc kísérletből ötször talált be.
    A kapusok közül Tess Wester kilenc, Bíró Blanka nyolc lövést védett.    
    A két csapat 45. egymás elleni mérkőzésén negyven magyar győzelem mellett ötödször nyertek a hollandok.
    Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    "A második játékrészben inkább a hollandoknak lett volna okuk görcsösen játszani, mégis mi erőlködtünk. Ritmust, lendületet veszítettünk, beszűkült a támadójátékunk és védekezésben is hibáztunk, könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de az épülés és a tapasztalatszerzés az elsődleges célunk ezen a tornán, van még lehetőségünk javítani, szeretnénk minél sikeresebbek lenni" - idézi a magyar szövetség honlapja az edzőt.


Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
Hollandia-Magyarország 28-24 (13-15)

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 2, 3. Hollandia 2, 4. Szerbia 2

    Pontazonosságnál a minitabella rangsorolt.

(mti./hírszerk.)

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek