2021. február 25. csütörtökGéza

EL: Az edző nélküli CFR gólnélküli döntetlent játszott

 utolsó frissítés: 07:49 GMT +2, 2020. december 04.

Kisebb közfelháborodást okozva, a CFR hétfőn menesztette Dan Petrescut. Az amatőr döntés igazságtalanságáról mi is írtunk, a kolozsvári vezetőség azonban csak most kortyolt egy nagyot abból a pohárból, amit ők töltöttek tele. Hogy mekkora a fejetlenség a klubnál, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a CFR Facebook-oldalán Marius Bilașco vezetőségi tagot jelölik edzőként a csütörtöki meccsre, míg a sajtóban sokáiig Valeriu Bordeanu szerepelt.

A fejetlenséget pont most nem lett volna szabad megengedni, hiszen az Európa Liga 5. fordulójában kulcsmeccs várt a hazaiakra. A CSKA Szófia ellen a döntetlen kevés volt (vagy ugyanannyit ért, mint a vereség), hiszen a cél az lett volna, hogy az utolsó fordulóban elég legyen egy döntetlen is a továbbjutáshoz, ne a győzelem legyen a minimális elvárás a jobb erőkből álló, stabil, edzővel és kevés hiányzóval rendelkező Young Boys ellen.

Nos ezen a kulcsmeccsen a CFR írd és mondd két helyzetet dolgozott ki, mindkettőt az első félidőben. Gól egyikből sem lett, Pereira fejese a kapu mellé ment, Debeljuh pedig nagy ziccerben a kapusba lőtte a labdát. A CSKA végig többet birtokolta a labdát, helyzeteiket azonban Bălgrădeanba lőtték, illetve egyszer Burcă is nagyot tudott menteni. Chipciu 85. percben kapott piroslapja nem osztott vagy szorzott az eredményenm és az igazság az, hogy a szélső bőven megérdemelte a kiállítást, az utóbbi hetekben minden meccsen többször is feldobta magát és csak a tizenegyest kereste a tizenhatoson belül, ami ritka sportszerűtlen, és minden jóérzésű futballnézőben visszatetszést kelt.

Mindent egybevéve igazságos a 0-0-s döntetlen, de a CFR-nek így jóformán csak statisztikai esélye maradt a továbbjutásra, a jelenlegi körülmények között hatalmas bravúr kellene a svájci listavezető idegenbeli legyőzése.

EURÓPA LIGA, csoportkör, 5. forduló

CFR – CSKA Szófia 0-0

CFR: Bălgrădean - Susic, Manea, Burcă, Camora - Chipciu, Djokovic, Păun - Rondon, Debeljuh, Pereira
Cserepad: Sandomierski, Deac, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Vojtus, Itu, Joca, Carnat
Edző: Valeriu Bordeanu

CSKA Szófia: Busatto - Antov, Mattheij, Zanev - Vion, Youga, Geferson, Carey - Sankhare - Sowe, Yomov
Cserepad: Iliev, Evtimov, Henrique, Beltrame, Keita, Penaranda, Mazikou, Turitsov, Tiago Rodrigues, Ahmedov, Galabov
Edző: Bruno Akrapovic

Borítókép: CFR Kolozsvár

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek