2021. február 25. csütörtökGéza

Mick Schumacher jövőre Forma-1-es pilóta lesz

 utolsó frissítés: 08:48 GMT +2, 2020. december 03.

Michael Schumamer valószínűleg minden idők legjobb pilótája. A német versenyző generációkkal szerettette meg a motorsportot, emellett hét világbajnokságot nyert (amit egyedül Lewis Hamilton tudott megtenni rajta kívül), bevezette a fitneszdiétát a pilóták életébe, évekkel előzte meg a korát felkészülésben, és több ízben is cérnavékonyságúra változtatta Palik László hangját.

Mick Schumacher, Michael fia, 1999-ben született, kartinggal, majd az ADAC Forma-4-gyel kezdte karrierjét, majd 17 éves korában a Formula-3 versenysorozatba került. Ebben a szériában egyáltalán nem teljesített jól az első másfél szezonjában, hiszen legjobb eredménye egy 3. hely volt (2017 Monza). A 2018-as bajnokság második felében érzett rá igazán az F3 versenyeire, amikor is hét győzelmet hozott össsze, ebből ötöt ráadásul zsinórban.

Mick 2019-ben debütált a Forma-2-ben, ahol szintén nem váltotta meg a világot az elején, bár ez relatív, hiszen a szezon végén mindössze 12. volt az összesített pontversenyben, a csapattársát azonban ripityára verte. A 2019-es év más szempontból is fontos mérföldkő, hiszen ebben az évben lett a Ferrari Driver Academy-nek is a tagja, ami egyrészt a Ferrari versenyzőakadémiája, másrészt a világ egyik legnagyobb presztízsű intézménye, már ami a pilótaképzést illeti.

A 21 éves versenyzőnek 2020-ban sincs rossz éve, egy fordulóval a vége előtt vezeti a Forma-2 bajnokságot, így nem a neve, hanem a teljesítménye keltette fel az F1-es istállók érdeklődését.

A Mick Schumachert leigazolni akaró csapatok közül végül a Haas lett a nyerő, ami több szempontból sem meglepő. Egyrészt már régóta tudni lehetett, hogy a Haas csapat nem fog hosszabbítani két pilótájával, Kevin Magnussennel és a múlt héten szinte tragédiába torkolló balesetet szenvedő Romain Grosjeannal, így az ifjú Schumacher számára egy újjáépülő csapat ideális közeg lehet a fejlődésre. Egy másik ok, hogy ennél a csapatnál nem egy több szezonos tapasztalattal rendelkező pilótával kell megvívnia, hanem régi ismerősével, Nyikita Mazepinnel, akivel a Tony Kart Racing Teamben is együtt versenyeztek. Természetesen más oka is van a váltásnak, a maranellói gyár beszállítója a Haas csapatnak, így kézenfekvő, hogy a Ferrari versenyzőakadémiájáról kikerülő pilóták oda menjenek.

Borítókép: Team Haas Twitter

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek