2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A Barcelona fél óra alatte eldöntötte a Ferencváros elleni meccset - Videó

 utolsó frissítés: 06:49 GMT +2, 2020. december 03.

Bár a hiányzó Lionel Messi miatt bizakodó volt Szerhij Rebrov, a Fradi edzője a Barcelona elleni hazai BL-találkozó előtt, a meccsen gyorsan kiderült, hogy az argentin hiánya nem oszt és nem szoroz a Ferencváros esélyeit illetően.

A Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában két kérdés merült fel, az egyik, hogy nyerni tud-e a Juventus a Dynamo Kijev ellen életben tartva saját (egyébként minimális) esélyeit a csoportelsőséget illetően, illetve hogy a Barcelona hogyan fogja kezelni a számára nem túl nagy jelentőségű Ferencváros elleni találkozót.

Nos a Juventus nyerni tudott, a Barcelona pedig megmutatta, hogy Messi nélkül is képes komolyan venni egy meccst és simán hozni. Antoine Griezmann már a 14. percben szépségdíjas gólt lőtt, és juttatta vezetéshez a vendégeket. A következő negyedórában előbb Braitwaite talált be, majd pedig Dembelé, így fél óra után 0-3 állt az eredményjelzőn. Ilyen eredménykülönbségnél természetesen nyilvánvaló volt, hogy a mérkőzésen a Ferencvárosnak nincsenek pontszerzési esélyei, ugyanakkor erőfelmérőnek jó volt ez a találkozó, elvégre nem sok magyar játékos és csapat mondhatja el magáról, hogy tétmeccset játszhatott a világ egyik legjobb keretével a BL-ben.

A Barca nem forszírozta a továbbiakat, a Ferencváros pedig igyekezett elkerülni a nagyobb vereséget, így a vége a 3-0 maradt. A magyar bajnok számára igazán fontos meccs jövő héten jön, amikor a zöld-fehérek Kijevbe utaznak, ahol kedvező eredmény esetén az Európa Liga egyenes kieséses körébe kvalifikálnak, ehhez azonban mindenképp gólt kell szerezniük.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ

FERENCVÁROS–BARCELONA 0–3 (0–3)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics G., 64.) – Sigér D. (Laidouni, 64.), Somália (Haratin, 81.) – Isael, Nguen (Mak, 71.), Uzuni (Baturina, 71.). 
Vezetőedző: Szerhij Rebrov


Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alená, 65.) Jordi Alba (Junior Firpo, a szünetben) – Pjanic, Busquets ( F. de Jong, a szünetben) – Trincao, Griezmann (Riqui Puig, 65.), O. Dembélé – Braithwaite (De la Fuente, 80.). 
Vezetőedző: Ronald Koeman

Gólszerző: Griezmann (14.), Braithwaite (20.), O. Dembélé (28. – 11-esből)

Borítókép: UEFA Champions League Facebbok

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek