2021. szeptember 20. hétfõFriderika

Kiesett a CFR a Románia Kupából!

 utolsó frissítés: 09:35 GMT +2, 2020. november 30.

A Románia Kupa legjobb 32 csapat között a CFR-t a Poli Jászvásárral sorsolta össze a román szövetség. A meccset eredetileg Moldvában játszották volna, a Poli azonban nagylelkűen lemondott a pályaválasztás lehetőségéről, így a mecset Kolozsváron rendezték meg.

A CFR számos hiányzójára való tekintettel Dan Petrescu vezetőedző cserekeretet küldött pályára, némi meglepetésre még ez a keret is elég volt ahhoz, hogy a jászvásári csapatot nyomás alá helyezze. Bár Chipciu nagy részt azzal foglalkozott, hogy tizenegyest szimuláljon össze csapatának, a gárda támadójátékára nem a primadonnáskodás volt jellemző.

A CFR lőtt két kapufát a találkozón és jobb támadóstatisztikákkal rendelkezett, gólt viszont a Poli lőtt, a 63. percben az gyébként is fantáziával és jól játszó Calcan lőtt hatalmas gólt 25 méterről a kolozsváriak kapujába.

A meccs hátralevő részében Dan Petrescu minden támadóját becserélte, egyenlítenie azonban nem sikerült. A CFR a következő meccsét csütörtökön játssza a CSKA Szófia ellen az Európa Ligában.

Románia Kupa, Top16

Poli Jászvásár – CFR Kolozsvár 1-0 (0-0)

Poli: Bosz - Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu - Cristea, De Iriondo, Passaglia - Platini, Vanzo, Calcan
Edző: Daniel Pancu

CFR: Sandomierski - Manea, Zunic, Ciobotariu, Latovlevici - Chipciu, Soares, Aurelio - Carnat, Vojtus, Costache
Edző: Dan Petrescu

Gólszerző: Calcan 63.

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek