2021. január 22. péntekVince, Artúr

Durva meccsen esett ki a Sepsi a Románia Kupából

 utolsó frissítés: 12:55 GMT +2, 2020. november 28.

Nehezen indult a Románia Kupa legjobb 16 közé jutásáért szervezett forduló, a Sepsi OSK hívei kénytelenek voltak lemaradni a meccs első félidejének nagy részéről, köszönhetően a román sportmédia technikai problémáinak. A szentgyörgyi csapat idegenbe utazott, ellenfele, a másodosztály tizenkettedik helyén álló Turris Turnu Măgurele ellen.

Az első félidőben jobb volt a zöldmezes székely csapat, több helyzet is ki tudtak alakítani Achachbarék, a Turris a keményen védekező kiscsapat benyomását keltette. A Sepsi kihagyta a helyzeteit, ezzel együtt a játékrész végén inkább Leo Grozavu együttese reménykedhetett a továbbjutásban. 

A második félidő sérülésekkel kezdődött, mindkét oldalon cserélni kényszerült a vezetőedző, a hazaiaktól Damașcan a vendégektől pedig Fülöp István kényszerült elhagyni a pályát. A Turris különösen durván játszott egész meccsen, csontrepesztő belépőkkel és a szabályosság határát súrló fizikalitással „focizott” Eugen Trică együttese, ami fölött Popa játékvezető szemet hunyt.

Az 58. percben kihagyott a Sepsi védelme Dimitrov és Mitrea hagyták fejelni Blănarut, aki a kapuba bólintott. Mindössze öt perc múlva Popa játékvezető katasztrofális hibát vétett, ahelyett, hogy tizenegyest ítéljen a Sepsinek, Achachbar esését szimulálásnak minősítette és második sárgával kiállította. A 69. percben Vașvarit úgy rúgták fel a középpályán, hogy az sima piros volt, Popa játékvezető még csak le sem fújta az esetet.

A Sepsi 10 emberrel is el tudta dugni a labdát másodosztályú ellenfele elől, de őszintén szólva a meccs utolsó 15 meccs inkább hasonlított egy szabadfogású cselgáncsversenyhez, mint labdarúgáshoz. Mindkét csapat rendkívül durván futballozott, a meccs egyértelműen kicsúszott a játékvezetés kezéből. A Sepsi tíz emberrel nem tudott egyenlíteni, így a Turris jutott a következő körbe, a tavaly kupadöntőt játszó Sepsi idén már csak a Liga1-ben bizonyíthat. 

Románia Kupa, tizenhat közé jutásért

Turris - Sepsi OSK 1-0 (0-0)

Turris: Aur. Păun – Bărboianu, Ct. Pîrvulescu, Gîsă, Fl. Mitrea – Cr. Pușcaș – Buleică, Liv. Mihai, Țegle – Șt. Blănaru, Damașcan
Edző: Eugen Trică

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bg. Mitrea, A. Dumitrescu, M. Ștefănescu, Purece, Vașvari, I. Fülöp, Achahbar, Aganovic, Safranko
Antrenor: Leontin Grozavu

gólszerző: Blănaru

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek